Djali izraelit 7-vjeçar gjen aksidentalisht skulpturën 3400-vjeçare

Një djalë izraelit, 7 vjeç ka gjetur aksidentalisht një figurinë 3400-vjeçare e një perëndeshe. Figurina u gjet nga Ori Greenhunt në TelRehov, një vend arkeologjik.

Ai e mori në shtëpinë e tij figurën para se t’ia tregone autoriteteve të Izraelit për antikuarët.
Mendohet se figura të jetë 3,400 vjet e vjetër dhe ti perkase  Ashtorethin  perëndeshë e fertilitetit, ose thjesht një zonjë.

Lexo më shumë

Shqiptarët e Izraelit festojnë Pavarësinë: shqiponjë dhe flamur kuqezi

Komuniteti shqiptaro-hebre që jeton në Izrael festoi Festën e Pavarësisë. Mori pjesë ambasadori Bardhyl Canaj