Kongresi Botëror i Hebrenjve i bën thirrje Bullgarisë të ndalojë marshimin nazist

Kongresi Botëror i Hebrenjve (World Jewish Congress, WJC) i bëri thirrje Bullgarisë të dënojë marshimin neo-Nazist, i parashikuar më 13 shkurt.

Peticioni i paraqitur nga presidenti i WJC, Robert Zinger, është firmosur nga 175 mijë persona në mbarë botën dhe 2 mijë bullgaro-hebrenj dhe ju prezantua Kryeministrit të Bullgarisë, Bojko Borisov.

Kryeministri i Bullgarisë, Bojko Borisov
Presidenti i WJC, Robert Zinger

Peticioni i bën thirrje Kryeministrit bullgar, të ndalojë marshimin vjetor në nder të liderit të ekstremit të djathtë, gjeneralit Hristo Lukov, i cili çoi 11,343 hebrenj në kampion e vdekjes në Treblinka gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Lexo më shumë

Shqiptarët e Izraelit festojnë Pavarësinë: shqiponjë dhe flamur kuqezi

Komuniteti shqiptaro-hebre që jeton në Izrael festoi Festën e Pavarësisë. Mori pjesë ambasadori Bardhyl Canaj