Kanabisi mjekësor, izraelitja Together hyn në tregun gjerman

Together do të blejë 50.1% të kompanisë gjermane për 2 milionë euro,

Kompania kanabis mjekësore izraelite Together ka filluar të operojë në sektorin e kanabisit mjekësor në Gjermani, pas nënshkrimit të një marrëveshjeje të hollësishme për të marrë kontrollin e një kompanie gjermane me një licencë tregtie me shumicë për trajtime narkotike nga Ministria Gjermane e Shëndetësisë përfshirë kanabisin mjekësor.

Together, që kultivon, prodhon dhe tregton kanabis mjekësor, do të blejë 50.1% të kompanisë gjermane për 2 milionë euro, e cila do të shtrihet si kredi dhe do t’i ofrohet atij, sipas nevojave të kompanisë gjermane dhe sipas vendimeve të gjermanëve bordi i drejtorëve të kompanisë.

Together do të importojnë në Gjermani rreth 100 kilogramë lule të thata kanabisi nga një palë e tretë. Kompania izraelite e kanabisit mjekësor vlerëson se do të jetë në gjendje të shesë lulet e thata për 10-12 euro për gram direkt në farmacitë në Gjermani.

Gjermania është një nga tregjet kryesore dhe më të mëdha në botë për kanabis mjekësor dhe marrja e kontrollit të kompanisë gjermane do të sigurojë së bashku një avantazh të rëndësishëm dhe do ta vendosë atë së bashku me prodhuesit kryesorë botërorë të kanabisit dhe furnizuesve të saj dhe do ta ndihmojë atë të realizojë strategjinë e saj për krijimin e të ardhurave dhe fitime nga disa vende në mbarë botën.

Lexo më shumë

Shqiptarët e Izraelit festojnë Pavarësinë: shqiponjë dhe flamur kuqezi

Komuniteti shqiptaro-hebre që jeton në Izrael festoi Festën e Pavarësisë. Mori pjesë ambasadori Bardhyl Canaj