Elbit, kontratë 167 milionë dollarë me vendin aziatik

Kompania ushtarake izraelitë do ta furnizojë me inteligjencën ajrore, përgjimin dhe avionët pa pilot

Kompania ushtarake izraelite, Elbit Systems Ltd, ka fituar një kontratë prej 167 milionë dollarë nga një vend i Azisë dhe Paqësorit për ta furnizuar atë me një zgjidhje gjithëpërfshirëse të zbulimit, mbikëqyrjes, blerjes së objektivave dhe zbulimit (ISTAR).

Kontrata do të përmbushet gjatë një periudhe 20-mujore, tha kompania në një deklaratë.

Elbit “po dëshmon një kërkesë në rritje” për zgjidhjet ISTAR të bazuara në Sistemin Ajror për avionët pa pilot (UAS), “pasi klientët gjithnjë kërkojnë aftësi më të gjera për të reaguar në mënyrë efektive dhe efikase në një gamë të gjerë të nevojave operacionale”, tha Bezhalel (Butzi) Machlis, President & CEO i Elbit Systems në një deklaratë.

Elbit është një firmë e teknologjisë së lartë që zhvillon një gamë të gjerë të mbrojtjes dhe të sigurisë, sistemeve komerciale që shiten në nivel global.

Firma, aksionet e së cilës janë të listuara në Tel Aviv dhe në Nasdaq, ndër të tjera vepron në fushat e hapësirës ajrore, sistemeve tokësore dhe detare, komandën, kontrollin, komunikimet, kompjuterët, sistemet e survejimit dhe zbulimit.

Shqiptarët e Izraelit festojnë Pavarësinë: shqiponjë dhe flamur kuqezi

Komuniteti shqiptaro-hebre që jeton në Izrael festoi Festën e Pavarësisë. Mori pjesë ambasadori Bardhyl Canaj