Bëj Paqe dhe Fito Luftën kundër Koronavirusit!

Opinion nga Ambasador i Izraelit në Shqipëri, Shkëlqësia e Tij, Z. Noah Gal Gendler.

Hebrenjtë e Kosovës brohorasin marrëveshjen me Izraelin: Është si një festë!

Komuniteti i vogël hebre të Kosovës është i lumtur që po krijon lidhje zyrtare diplomatike me Izraelin. – Shkrim nga Jewish Telegraph Agency

Izraeli në kryqëzimin midis Serbisë dhe Kosovës

Sot, Serbia po kërkon një familje dhe Kosova po kërkon njohje, dhe Izraeli është saktësisht i vendosur në kryqëzimin midis të dyve. – Boaz Bismuth është kryerdaktor i gazetës izraelite “Israel Hayom”

Mabrouk dhe Mazel Tov për muslimanët dhe hebrenjtë në epokë paqe

Marrëveshja midis Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Izraelit, iniciative e nisur nga Shtëpia e Bardhë, është më shumë sesa thjesht një marrëveshje për normalizimin e marrëdhënieve midis Izraelit dhe një vendi Arab.

Kosova është një provë e karakterit moral të Izraelit

Gazeta e madhe izraelite “The Jerusalem Post:” Vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Kosovën do të forconte besueshmërinë e Izraelit si një mbështetës i drejtësisë.

Lamtumira nga shteti Palestinë

Nën ndërmjetësimin e SHBA-së Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Izraeli janë afruar në aspektin diplomatik. Për rajonin kjo është një shenjë e mirë – por ka dhe një humbës tragjik, ajo është Palestina.

Përse erdhi një Gjeneral Amerikan me Katër Yje në Izrael gjatë pandemisë?

Vizita e gjeneralit të ushtrisë amerikane dhe Kryetari i Shefave të Përgjithshëm të Shtabit, gjeneral Mark Milley vjen në mes të rritjes së tensioneve midis Izraelit, SHBA dhe Republikës Islamike.

Kujtimi i së kaluarës / Ndërtimi i urave të reja – Izrael & Shqipëri

Analistja e njohur izraelite, Carrie Hart, shkruan në “The Times of Israel”, në lidhje me inagurimin e Memorialit të Holokaustit në Tiranë dhe ngritjen e urave të reja të bashkëpunimit midis Izraelit dhe Shqipërisë.

75 vjet pas Aushvicit: Kanë hebrenjtë të ardhme në Europë?

Pinchas Goldschmidt është nga viti 2011 president i Konferencës Europiane të Rabinëve, (CER)

Ne të gjithë duhet të themi: Kurrë më!

Opinion nga Reuven Rivlin, presidenti i Shtetit të Izraelit. Forumi i Pestë Botëror i Holokaustit në Jeruzalem është historik dhe në të duhet të angazhohemi për të ruajtur kujtesën e Holokaustit në një kohë kur shtrembërimet historike rriten ndërsa numri i të mbijetuarve zvogëlohet.