Izrael, ka jetë në Detin e Vdekur, zbulimi i rrallë…

Të imagjinohet jetë në Detin e Vdekur nuk është gjë e thjeshtë. Mbi të gjitha.

Si e pushtoi botën me anë të WhatsApp emigranti hebre nga Ukraina

Kur revista “Forbes” publikoi listën e miliarderëve, midis 60 hebrenjve nga 1 miliardë dollarë e sipër, nuk mund të mungonte Jan Koum

Einat Malka, atletja që sfidon jetën edhe pse me një këmbë artificiale

Einat Malka mëshironte shëndet, energji dhe palestër. Ajo ishte kampione e Izraelit për të reja.

Judith Resnik, astronautja e vetme hebreje

Judith Resnik është astronautja e parë dhe e vetme amerikano-hebreje që ka kryer një mision.

Dita Ndërkombëtare e Gruas, 7 gratë hebreje që kanë fituar Çmimin Nobel

Sot është Dita Ndërkombëtare e Gruas. Është rasti të kujtojmë gratë hebreje që kanë fituar.

Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

Dymbëdhjetë kryeministra kanë shërbyer nga themelimi i Shtetit të Izraelit, më 14 maj 1948 dhe.

Eliezer Ben‑Yehuda, babai i hebraishtes moderne

Eliezer Ben‑Yehuda konsiderohet si babai i hebraishtes moderne, pasi me përpjekjet e tij titanike ringjalli.

Harta globale e rrjeteve sociale, çfarë dominon në Shqipëri për 2018-ën?

Facebook po konfirmohet sërish si rrjeti social më i përhapur në botë, sipas të dhënave.

Sot, Dita e të Drejtave të Kafshëve në Izrael

Sot në Parlamentin e Izraelit, apo Knesset, është Dita e të Drejtave të Kafshëve, e.

Enciklopedi/ Bulevardi Rothschild ne Tel Aviv

Izraelisot.com, 6 shkurt 2015 – Bulevardi “Rothschild”, apo siç njihet në hebraisht “Sderot Rotshild”. është.