“Shana tova u’metuka!” – Gëzuar Vitin e Ri Hebraik 5779!

Simbolika e festës është mjalti dhe molla, teksa lajmërohet ardhja e vitit të ri duke i fryrë shofarit

Gëzuar Festën e Shavuot – Hag Shavuot Sameah!

Sot nis një tjetër festë e popullit hebre: Hag Shavuot, e cila përkujton përvjetorin e ditës kur Perëndia i dha Toran – Biblën hebraike – popullit të Izraelit të mbledhur në Malin e Sinait

Gëzuar Pesah! Sot fillon festa më e rëndësishme hebraike

Këtë vit, 2018, Pesah fillon të premten më 30 mars dhe do të zgjasë deri më 7 prill.

Festa e Purim, Rabini Yoel Kaplan lexon “Librin e Ester” në Tiranë

Festa e Purimit, festa hebraike më e hareshme, u festua në Tiranë nga Rabinati i.

“Tu Bishvat” – “Ditëlindja e pemëve” në festat hebraike

A e dini se në Izrael ka dhe një “ditëlindje për pemët”? Ajo quhet “Tu.

Presidenti Meta feston Hanukan, Festivalin tradicional hebraik të Dritave

Në Institucionin e Presidentit të Republikës, në bashkëpunim me Ambasadën e Shtetit të Izraelit, nga.

Festimi i Hanukah në Kryeministrinë e Shqipërisë, Rama pret Kryerabinin e Europës

Për herë të parë, Presidenti i Konferenca Europiane të Rabinëve, Kryerabini Pinchas Goldschmidt udhëhoqi një.

Yom Kipur, Dita e shlyerjes së mëkateve festohet në Tiranë

(Izraeli Sot) – Dita e Yom Kippur, e njohur si festa më e shenjtë e.

Gëzuar festën e Sukkot – Hag Sukkot Sameah!

Sot populli hebre nis festimet e “Sukkot”, një festivali një javor që përkujton Eksodin nga.

Gmar Hatima Tova! Përfshihu në Librin e Jetës për mirë!

Gmar Hatima Tova! “Le të regjistroheni në librin e jetës”. Ky është urimi i sotëm.