ICEJ Albania: Mirëpresim vizitën historike të Kryeministrit te Izraelit në Shqipëri!

Ambasada Ndërkombëtare e Krishterë e Jerusalemit, dega Tiranë, u kërkon të dy shteteve të thellojnë marrëdhëniet

Shqipëria, Italia dhe Izraeli prezantojnë Talmudin në OKB

Organizatorë të aktivitetit në Kombet e Bashkuara ishin një vend me shumicë katolike, një hebraike dhe një myslimane

Jeruzalemi, një lavdërim mbi dhé. Rëndësia e qytetit të perëndisë

Perëndia paracaktoi Jeruzalemin të ishte qyteti për shpengimin e botës. Jezusi vdiq në Jeruzalem “një herë e përgjithmonë” për mëkatet e botës.

“Shana tova u’metuka!” – Gëzuar Vitin e Ri Hebraik 5779!

Simbolika e festës është mjalti dhe molla, teksa lajmërohet ardhja e vitit të ri duke i fryrë shofarit

Pastori
Vizita e pastorit izraelit Hanan Lokes, Dervishaj: Historike për Shqipërinë

Drejtori ekzekutiv i Aleancës hebreje mesianike të Izraelit mbajti shërbesa në Tiranë, Vlorë, Divjakë, Burrel, Novoselë dhe tek Instituti në Kamëz

Pastori i njohur izraelit, Hanan Lokes, shërbesë në Tiranë

Ambasada Ndërkombëtare e Krishterë e Jerusalemit ka degën e saj në Shqipëri, me drejtor pastorin Gentjan Dervishaj

Gëzuar Festën e Shavuot – Hag Shavuot Sameah!

Sot nis një tjetër festë e popullit hebre: Hag Shavuot, e cila përkujton përvjetorin e ditës kur Perëndia i dha Toran – Biblën hebraike – popullit të Izraelit të mbledhur në Malin e Sinait

Presidenti Meta pret Rabinin, Yisroel Finman: Izraeli, një shembull për Shqipërinë

Rabini: Meta tepër i interesuar për programin tim, për të krijuar një interaktivitet aktiv midis shqiptarëve dhe hebrenjve

Gëzuar Pesah! Sot fillon festa më e rëndësishme hebraike

Këtë vit, 2018, Pesah fillon të premten më 30 mars dhe do të zgjasë deri më 7 prill.

Harta interaktive tregon të gjitha sinagogat e mbetura në Europë

Në prag të Luftës së Dytë Botërore, Evropa kishte rreth 17.000 sinagoga, sot kanë mbetur 3,318