Shpëtimi i hebrenjve ruhet në memorien e shqiptarëve

Marrja nën mbrojtje e hebrenjve nga shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore, në kohën kur.

Kryeministri Haradinaj vendos lule te pllaka përkujtimore për hebrenjtë

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, vendosi lule te pllaka përkujtimore për hebrenjtë, që.

Dita e Antisemitizmit, Haradinaj: Kosova dhe Shqipëria kombi që shpëtoi hebrenjtë

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në shënimin e Ditës Ndërkombëtare kundër.

U vendosën pesë shekuj më parë, sot numërojnë veç 56 anëtarë: Historia e panjohur e hebrenjve të Kosovës

Në atmosferën e multikulturalizmit të qytetit të Lidhjes së Prizrenit, jeton një komunitet modest i.

Hebrenjtë e Kosovës

Shoqata e Komunitetit të Hebrenjve të Kosovës është themeluar në vitin 2000. Presidenti i saj.

“Toka e Premtuar” e Hebrenjve, viset e banuara me Shqiptarë

Në kazermën ,,Adem Jashari “të Komandës së Forcave Tokësore të FSK-së, në Prishtinë, ditë më.

Videolajm/ Hebrenjtë e Kosovës kërkojnë sinagogë në Prishtinë (2016)-Klan Kosova

Bashkësia Hebreje e Kosovës, Bet Israel Kosova, kërkon ngrijten e sinagogës në Prishtinë, atje ku.

Hebrenjtë dhe Kosova

ENVER HOXHAJ Janë dy momente prej të cilave unë kam filluar të interesohem për hebrenjtë.

Në Gjilan hapet ekspozita “Trashëgimia e miqësisë Kosovë – Izrael”

Në Gjilan është hapur ekspozita me fotografi të shpëtimtarëve të hebrenjve në Kosovë, gjatë Holokaustit,.

DioGuardi: Shpëtimi i hebrejve nga shqiptarët – një histori e rëndësishme

Shirley Cloyes DioGuardi, eksperte e çështjeve të Ballkanit, thotë se shpëtimi i hebrejve në Shqipëri.