Miq të veçantë te “Solomoni”, mjeku shqiptaro-hebre Dr. Zino Matathia

Drejtuesi i muzeut, studiuesi dhe autori Simon Vrusho, i dhuroi Dr.Matatias librin “Hebrenjtë e Beratit”

Fondacioni Wallenberg: Historia e Isuf dhe Niqi Panariti, shpëtuesve të hebrenjve

Fondacioni “The International Raoul Wallenberg Foundation” e ka shpallur Shqipërinë si “Shtëpia e Jetës”, çmim që do të jepet më 27 janar 2019.

Presidenti Meta pret Rabinin, Yisroel Finman: Izraeli, një shembull për Shqipërinë

Rabini: Meta tepër i interesuar për programin tim, për të krijuar një interaktivitet aktiv midis shqiptarëve dhe hebrenjve

Isak Ruben, hebreu që dha jetën si dëshmor për çlirimin e Shqipërisë

Janë nëntë hebrenj që kanë rënë dëshmorë për lirinë e Shqipërisë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Hebrenjtë në kujtesën e beratasve

Familje beratase kanë strehuar hebrenj gjatë Luftës së Dytë Botërore

Shkodra shpëtoi Robert Shvarcin, kur ai ishte vetëm shtatë vjeç

Robert Shvarc ishte vetëm 7 vjeç, kur mbërriti në Shkodër bashkë me familjen e tij e.

“Në kërkim të shqiptarëve që shpëtuan hebrenjtë”

  Aida Cama – DW Jack Goldfarb e takoj këtë herë në një restorant francez.

Si i shpëtoi qindra hebrenjtë e Beratit komandanti i Ballit Kombëtar

Për herë të parë zbulohet një letër e rrallë nga lufta e cila hedh dritë.

Si i largoi agjenti i Mosadit 300 hebrenj nga Shqipëria në 1991

Historia e pabesueshme dhe misterioze e 300 hebrenjve që u larguan nga Shqipëria në janarin.

Diplomatët shqiptarë që shpëtuan hebrenjtë nga Gjermania naziste

Dita e Kujtesës ndaj Holokaustit shërben jo vetëm për të kujtuar viktimat e kësaj tragjedie.