Kompania izraelite shpik implantin për dhimbjet e shpinës, tregu është 50 mld USD

Sipas “The Jerusalem Post”, 8 nga 10 amerikanë kanë probleme gjatë jetës së tyre. 77% e njerëzve me dhimbje kronike shpine ndihen në depresion.


Pjesa e poshtme e shpinës vlerësohet si shkaku më i madh i dhimbjes kronike. Statistika tregojnë se ajo përbën 27% të raporteve të dhimbjeve kronike. Për më tepër, 77% e njerëzve me dhimbje kronike ndihen në depresion si rezultat.

Sipas “The Jerusalem Post”, 8 nga 10 amerikanë kanë probleme gjatë jetës së tyre, ndërkohë që amerikanët shpenzojnë afërsisht 50 miliardë dollarë në trajtimin e dhimbjes shpinës, dhe afërsisht 100 miliardë dollarë që lidhen me shpenzimet indirekte vjetore për shkak të dhimbjes së shpinës.

Por, për ta zgjidhur këtë problem po mendon kompania izraelite, ZygoFix, e cila ka ndërtuar një impiant shpine në miniaturë që është  i lidhur pa vida, dhe që ndihmon në eliminimin e dhimbjeve të shpinës.

CEO i kompanisë, Ofer Levy, tha për “The Jerusalem Post”, se kompania e tij është e specializuar në trajtimin fushës së shpinës. Përparimet në teknologjitë e printimit 3D metalike hapën një mundësi për zhvillimin e këtyre dizenjove të reja.

“Sistemi ynë zLOCK mund të thjeshtojë më tej procedurat e bëra sot dhe t’i bëjë ato më të sigurta. Ne besojmë se sistemi zLOCK merr një hap shtesë në atë drejtim: koha më e shkurtër e procedurës, qëndrimi më i shkurtër i spitalit, ulja e shpenzimeve të përgjithshme”, tha Ofer Levy për “The Jerusalem Post”.

ZygoFix u vlerësua si “një nga 10 teknologjitë më të mira për problemet e shtyllës kurrizore për vitin 2017” nga Orthopedics.

Lexo më shumë

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Kompozitori i famshëm izraelit, Boris Pigovat: “Lule Bore” e meriton të jetë himni i “IsraAlb”

Boris Pigovat është një nga emrat më të mëdhenj të muzikës izraelite dhe asaj botërore. Kënga e famshme shqiptare “Lule…

SPYZONE

Si u bë Izraeli një superfuqi kibernetike në botë

Ushtria izraelite rekruton koduesit më të mirë dhe më të shkëlqyer apo hakersat qysh në adoleshencë