Startapi izraelit dhe kompania zvicerane deshifrojnë kodin gjenetik të kanabisit

Partneriteti do të mundësojë një zhvillim më të shpejtë të varieteteve të kanabisit në krahasim me standardin aktual të industrisë

Startapi izraelit NRGene dhe kompania zvicerane Pure Cannabis Research  kanë arritur një partneritet që do të mundësojë “një zhvillim më të shpejtë të varieteteve të kanabisit në krahasim me standardin aktual të industrisë”.

NRGene, qw përdor algoritme të hartë përbërjen gjenetike të bimëve, do të bashkëpunojë me kompaninë zvicerane, e cila merret me zhvillimin e varieteteve të reja të bimëve tw kanabisit, synon të deshifrojw profilin gjenetik në një përpjekje për të krijuar bimë më elastike që janë përshtatur më mirë për nevojat e përdoruesve.

Dr. Gil Ronen, CEO i NRGene, në një shënim të lëshuar nga kompania, shpjegoi:

“Njohja e rëndësisë së në mënyrë specifike kanabis dhe kërpit në përgjithësi është në rritje në nivel global, dhe si një ilaç për një sërë problemesh shëndetësore është burim si të vlefshme dhe të rinovueshme për përdorim miqësore me mjedisin. Kanabisi është duke u njohur gjithnjë e më shumë si një zgjidhje e qëndrueshme për shumë probleme shëndetësore dhe ne jemi të lumtur për të kontribuar në mirëqenien e njerëzve”.

Hulumtimi – i kryer nga të dy kompanitë – do të studiojë profilet metabolike të kanabisit, të cilat janë thelbësore për identifikimin e përdorimeve të veçanta terapeutike, si lehtësimi i dhimbjeve dhe mbështetja në rast të pagjumësisë, si dhe sigurimi i profileve unike aromatike për pije energjetike dhe produkte alternative për duhan.

Stevens Senn, Drejtor i Përgjithshëm i Grupit Pure Holding, i cili Pure Cannabis Research është një degë e tij, tha:

“Ne jemi në ballë të ofrimit të produkteve të sigurtë, jo aditivë me bazë cannabidiol (CBD) për alternativat e duhanit, pijeve, kozmetikës dhe përdorimeve të tjera për tregjet zvicerane dhe evropiane. NRGene ka përsosur procesin për të identifikuar tiparet kyçe gjenetike në pothuajse të gjitha llojet e bimëve, kështu që ne po punojmë me ta për të mbështetur programin tonë të mbarështimit dhe për të zhvilluar bimë me çdo traktë biologjikisht të qëndrueshme për të shërbyer më mirë në tregjet ndërkombëtare. dhe kombëtar me varietete të reja”.

Hulumtimi i kanabisit po përdor teknologjinë DeNovoMAGIC të NRGene për montimin e gjenomeve të shumta të kanabisit. DeNovoMAGIC nga NRGene është një platformë që është përdorur për të mbledhur gjenomën e grurit, dhe më vonë ky proces është përdorur për patate, luleshtrydhe, elb, thekër dhe tërshëra, të cilat kanë gjenome më të mëdha dhe / ose më komplekse sesa ato njerëzore.

Platforma GenoMAGIC e bazuar në cloud-in e NRGene do të përputhet me diversitetin gjenetik të kanabisit me programin e edukimit të Pure Cannabis Research. GenoMAGIC tashmë është miratuar nga disa prej kompanive udhëheqëse të botës, përfshirë Monsanto dhe Syngenta.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.