Izraeli, shpiket roboti Sweeper që mbledh frutat

Makina është zhvilluar nga një konsorcium që përfshin hulumtuesit nga Universiteti Ben-Gurion i Negevit

Quhet Sweeper dhe është roboti i parë i dizajnuar për të punuar në një sistem rreshti të kulturës së mbjellë, dhe që mbledh edhe frutat e fshehura nga gjethet e vogla.

Makina, e zhvilluar nga një konsorcium që përfshin hulumtuesit nga Universiteti Ben-Gurion i Negevit, tashmë është testuar në stacionin e kultivimit të kulturave bujqësore të St. Katelijne Waver në Belgjikë.

Testi paraprak u krye me speca të rritur në serë dhe Sweeper ishte në gjendje për të kuptuar se cili frut ishte i pjekur dhe e mblodhi atë në vetëm 24 sekonda, me një normë suksesi prej 62%.

Roboti punoi duke vëzhguar produktet dhe kur kuptoi se fruti ishte i pjekur, ai e mori atë duke sharruar bishtin me një prerje të pastër.

Për më tepër shikoni videon.

/Izraeli Sot/

Lexo më shumë

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.