Armët futurisike, Inteligjenca Artificiale revolucionarizon ushtrinë

Inteligjenca artificiale do të luajë një rol të madh në këtë proces të zhvillimit të sistemeve të forcave të ardhshme.


Forcat e Armatosura në të ardhmen do të veprojnë në fusha dhe kushte krejtësisht të ndryshme nga ato që njohim sot.

Avionët e ardhshëm që fluturojnë në 2025-2030 do të pajisen me sensorë të avancuar dhe me rezolucion të lartë, duke gjeneruar një sasi të madhe të të dhënave, të cilat do të duhet të përpunohen dhe bashkohen në kohë reale, shkruan portali izraelit i specializuar në fushën e sigurisë, i-Hls.com

Përballë këtij kompleksiteti gjithnjë e më të madh, njeriu do të duhet të menaxhojë sistemin dhe të qëndrojë në rrjetin vendimmarrës.

Një studim i ri do të shqyrtojë mënyrën e bashkimit të të dhënave në kohë reale dhe gjithashtu lejon sistemin të përdorë të dhënat historike dhe burimet e tjera të informacionit në cloud luftarake.

Inteligjenca artificiale do të luajë një rol të madh në këtë proces të zhvillimit të sistemeve të forcave të ardhshme.

Njësia Man-Machine Teaming mbështetur nga qeveria franceze, ose MMT, bëri një studim për aplikimin e Inteligjencës Artificiale për luftimin e avionëve që u lançua kohët e fundit është pjesë e një inovacioni për të zhvilluar sisteme të armëve të ardhshme brenda udhërrëfyesit të Ministrisë së Forcave të Armatosura për të eksploruar Inteligjencën Artificiale për armatim.

 

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Almira Emiri flet për “The Albanian”: Koncertet “IsrAlb Fest” janë dashuria ime e madhe

Pianistja e mirënjohur shqiptare, Almira Emiri, prej 24 vitesh jeton në Budapest të Hungarisë, me një karrierë të suksesshme ndërkombëtare.…