Shqipëria e njohu zyrtarisht komunitetin e hebre të saj në vitin 1937

Komuniteti i parë hebre u njoh zyrtarisht, më 2 prill 1937. Në Shqipëri numëroheshin 35 familje, 10 në Vlorë.

Roli i diplomatëve shqiptarë në shpëtimin e hebrenjve

Kerkesat e hebrenjve me shtetesi gjermane, polake, çeke apo hungareze ishin të shumta prane legatave shqiptare

“Jewish Daily Bulletin”: Vajza e ambasadorit hebreo-amerikan Bernstein martohet në Shqipëri

Ceremonia e zhvilluar, më 19 tetor 1930 në legatën amerikane, u krye nga kryetari i bashkisë së Tiranës, Rexhep Jella

“Jewish Daily Bulletin”: Shqipëria krijon Fondin Kombëtar të Hebrenjve

Fondi u krijua, më 13 janar 1937 dhe drejtohej nga Menachem Yomtov dhe Isaac Cohen.

(1945) “Jewish Daily Bulletin”: Shpëtuan në Shqipëri, hebrenjtë jugosllavë letër mirënjohje

Agjencia Hebraike e Lajmeve (“Jewish Telegraphic Agency”), përmes buletinit të saj ditor, “Jewish Daily Bulletin”, 14 janar 1945, bën të ditur mbi mirënjohjen e hebrenjve jugosllavë, të cilët “u pritën fisnikërisht në shtëpitë e familjeve shqiptare dhe mbrojtur nga çdo vështirësi.

“Jewish Daily Bulletin”: Gazetari i shquar hebre, Herman Bernstein, emërohet ambasador në Shqipëri

Herman Bernstein, autor, gazetar dhe editor i shquar, i është ofruar vendi i ministrit (ambasadorit) në Shqipëri nga Presidenti amerikan Hoover. Lajmi i publikuar nga “Jewish Daily Bulletin”, më 31 janar 1930.