Bashkimi Europian bën thirrje për luftë të integruar kundër antisemitizmit në Evropë

Këshilli i Bashkimit Evropian u bën thirrje vendeve anëtare të miratojnë një seri politikash për të luftuar antisemitizmin në Evropë.

Njeriu ynë në Tiranë: Ambasadori amerikan që luftonte Antisemitizmin

Miratimi i kohëve të fundit nga Shqipëria i përkufizimit të Aleancës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit (IHRA)për antisemitizmin sjell ndërmend historinë e aktivizmit për këtë çështje dhe kontributet e një autori dhe diplomati hebre amerikan me emrin Herman Bernstein.

Katharina von Schnurbein: Roli i Evropës në Luftimin e Anti-Semitizmit

Antisemitizmi në Evropë është rritur ndjeshëm gjatë muajve të fundit. Komisioni Evropian së fundmi mori vendimin në kohë për të njoftuar një strategji të re gjithëpërfshirëse për luftimin e antisemitizmit, e planifikuar për në 2021. Znj. Katharina von Schnurbein, Koordinatore e Komisionit Evropian për Luftimin e Anti-Semitizmit dhe Nxitjes së Jetës Hebreje, kohët e fundit mori pjesë në një diskutim panel në Forumin e Ballkanit Kundër Anti-Semitizmit dha një intervistë për CAM – Combat Anti-Semitism.

Ruçi letër Sekretarit Pompeo: Çmojmë lart bashkëpunimin me SHBA-të, hebrenjtë dhe Izraelin

Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi, i ka dërguar një letër falenderimi Sekretarit të Shtetit, Michael R. Pompeo, për pjesëmarrjen dhe mesazhet në Forumin Ballkanik Kundër Antisemitizmit, organizuar nga Kuvendi i Shqipërisë, në partneritet me Lëvizjen Kundër Antisemitizmit dhe Agjencinë për Hebrenjtë të Izraelit, më 28 tetor.

Mike Pompeo: Krenar që iu bashkova Forumit Ballkanik 2020 Kundër Anti-Semitizmit në Shqipëri!

Sekretari Amerikan i Shtetit ka kujtuar me një postim në Twitter, Forumin Ballkanik kundër Anti-Semitizmit për vitin 2020, që këtë vit u organizua nga Parlamenti Shqiptar.

Kreu i Hebrenjve të Shqipërisë, Geront Kureta: Forumi i Antisemitizmit në Tiranë, i pari në Ballkan!

Shqipëria organizoi forumin ballkanik kundër antisemitizmit dhe për përfshirjen e Shqipërisë në këtë nisëm në studion e “Ilva Now” televizionin “Euronews Albania” ishte i ftuar Geront Kureta kryetar i komunitetit hebre, i cili tregoi se ishte një ndër forumet e para virtuale ku ai kishte marrë pjesë.

Felicita Jakoel: Hebrenjtë e Shqipërisë janë dëshmitarë se në Shqipëri nuk ka pasur antisemitizëm

Shqipëria organizoi Forumin Ballkanik kundër Anti-semitizmit dhe për përfshirjen e Shqipërisë në këtë nisëm në studion e “Ilva Now” në Euronews Albania ishte i ftuar Felicita Jakoel, kryetare e Shoqatës së Miqësisë Izrael-Shqipëri.

Forumi i Antisemitizmit në Tiranë, Robert Singer falënderon Ambasadën e Shqipërisë në Izrael

Kryetari i Qendrës për Ndikim Hebraik, z. Robert Singer, në fjalën e tij nënvizoi se “Ky është një aktivitet i jashtëzakonshëm. Është hera e parë që një parlament ka udhëhequr një nismë të tillë, bashkë me një lëvizje globale, për të luftuar anti-Semitizmin. Ai falenderoi në mënyrë të veçantë Ambasadën e Shqipërisë në Izrael, për kontributin e saj të madh në organizimin e suksesshëm të këtij eventi historik për Shqipërinë.

Historike! Shqipëria dhe Izraeli organizojnë së bashku Forumin e parë Ballkanik Kundër Anti-Semitizmit

Kuvendi i Shqipërisë, në partneritet me Lëvizjen Kundër Anti-Semitizmit dhe Agjencinë për Hebrenjtë të Izraelit, organizuan sot Forumin e parë Ballkanik Kundër Anti-Semitizmit, 2020. Forumi u mbajt online. Forumi u zhvillua pas miratimit të Rezolutës “Për miratimin e përkufizimit të përdorshëm për antisemitizmin, përcaktuar nga Aleanca Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit”, në seancën plenare të datës 22 tetor.

Forumi i Antisemitizmit/ I dërguari special i SHBA, Elan Carr: Shqipëria është një vend model!

I dërguari special i Shteteve të Bashkuara për monitorimin e luftës kundër antisemitizmit, Elan Carr, tha në Forumin e Antisemitizmit se ka pasur raste të tmerrshme antisemitiste, ndërsa shtoi se nëna e tij pa babanë duke u arrestuar.