Kosova në fokusin e Kongresit Botëror të Hebrenjve, pllakatë Mirënjohje për Votim Demirin

Kryeshefi Egzekutiv të Kongresit Botëror të Hebrenjve, z. Robert Singer, realizoi takime me presidentin Hashim Thaçi dhe kryeministrin Ramush Haradinaj. Vizita u organizua nga diplomatja Ines Demiri së bashku me Ambasadoren e Kosovës në OKB, Teuta Sahatqija.

Haradinaj: Komuniteti hebre është pjesë e pandarë e Kosovës

Në Kosovë tashmë kanë mbetur 56 hebrenj, në 18 familje, të cilat jetojnë në Prizren

Në përkujtim të familjes time dhe të gjithë atyre që humbën jetën në Holokaust

Në janar të vitit 2005, OKB-ja caktoi 27 janarin si Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të.

Shpëtimi i hebrenjve ruhet në memorien e shqiptarëve

Marrja nën mbrojtje e hebrenjve nga shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore, në kohën kur.

Kryeministri Haradinaj vendos lule te pllaka përkujtimore për hebrenjtë

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, vendosi lule te pllaka përkujtimore për hebrenjtë, që.

Dita e Antisemitizmit, Haradinaj: Kosova dhe Shqipëria kombi që shpëtoi hebrenjtë

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në shënimin e Ditës Ndërkombëtare kundër.

U vendosën pesë shekuj më parë, historia e panjohur e hebrenjve të Kosovës

Në atmosferën e multikulturalizmit të qytetit të Lidhjes së Prizrenit, jeton një komunitet modest i hebrenjve, të cilët tregojnë pa drojë origjinën e tyre. Votim Demiri, drejtues i këtij komuniteti tregon golgotën shekullore të hebrenjve dhe për kohën kur u vendosen  ata në Kosovë.

Hebrenjtë e Kosovës

Shoqata e Komunitetit të Hebrenjve të Kosovës është themeluar në vitin 2000. Presidenti i saj.

“Toka e Premtuar” e Hebrenjve, viset e banuara me Shqiptarë

Në kazermën ,,Adem Jashari “të Komandës së Forcave Tokësore të FSK-së, në Prishtinë, ditë më.

Videolajm/ Hebrenjtë e Kosovës kërkojnë sinagogë në Prishtinë (2016)-Klan Kosova

Bashkësia Hebreje e Kosovës, Bet Israel Kosova, kërkon ngrijten e sinagogës në Prishtinë, atje ku.