Çfarë ishte përplasja e fundit HAMAS-Izrael?

Rigels Lenja është studiues, PhD-kandidat, pranë Universitetit Ludwig Maximilian në Mynih të Gjermanisë.

Presidenti i fondacionit “Raoul Wallenberg”: Ja pse Shqipëria është “Shtëpia e jetës” për hebrenjtë

Autori i shkrimit, Baruch Tenembaum, është themelues i Fondacionit Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg”.

Si do t’ia bënte ekonomia izraelite nëse konflikti me Iranin do të përshkallëzohej më tej?

Ekonomia e Izraelit është më e përgatitur se sa ka qenë ndonjëherë përpara një konfrontimi të mundshëm ushtarak

Reforma dhe Izraeli, një çështje ende e hapur

Nga Dr. Jürgen Bühler, President i ANKJ Ky 31 Tetor shënoi 500 vjetorin e fillimit.

Si tregimi “Nakba” mohon paqen

Daullja e tregimit të “Nakba” përjetëson dhe shtyn më tej konfliktin por dhe shtyp shpresën e pajtimit.

Familja Ulma: Dëshmia e dashurisë ndaj njerëzimit deri në vetëflijim

Polonia hap të parin muze për të nderuar polakët që shpëtuan hebrenjtë gjatë Luftës së.

Polakët që shpëtuan hebrenjtë gjatë Luftës së Dytë Botërore 1939 – 1945

Nga Monika Stafa “…Ne nuk dimë asgjë edhe për shumë njerëz të tjerë: ata që.

Aushvici, sot vetëm një vend kujtese

MONIKA SHOSHORI STAFA In memoriam me rastin e përvjetorit të Ditës së Holokaustit Sot, pas.

Ata rrezikuan jetën e tyre

Monika Shoshori STAFA Shumë pak njerëz e dinë se mes shumë vendeve të pushtuara nga.

Gjashte surprizat e medha te Zgjedhjeve 2015 ne Izrael

Nga Allison Kaplan Sommer  Surprizat ishin të paevitueshme në zgjedhjet e këtij viti – por.