Shpëtimi i hebrenjve ruhet në memorien e shqiptarëve

Marrja nën mbrojtje e hebrenjve nga shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore, në kohën kur.

“Mesazh nga Tel Avivi” , dokumentari kushtuar ndihmës izraelite në Kosovë

Është aktivitet i shoqatës “Miqësia Kosovë-Izrael” shfaqja e një dokumentari në ambientet e kazermës “Adem.

“Toka e Premtuar” e Hebrenjve, viset e banuara me Shqiptarë

Në kazermën ,,Adem Jashari “të Komandës së Forcave Tokësore të FSK-së, në Prishtinë, ditë më.

Shqiptarët ofruan “tokën e premtuar” për hebrenjtë

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, shumë shqiptarë në Kosovë e Shqipëri strehuan dhe mbrojtën hebrenjtë.

DioGuardi: Shpëtimi i hebrejve nga shqiptarët – një histori e rëndësishme

Shirley Cloyes DioGuardi, eksperte e çështjeve të Ballkanit, thotë se shpëtimi i hebrejve në Shqipëri.