Strategjia e re e rekrutimeve të Mossad: optimizëm dhe humor


Nuk është e mjaftueshme të zotërosh ftohtësinë dhe vetëkontrollin, të dish të kontrollosh stresin, të jesh i disponueshëm për të punuar në grupe, duke folur gjuhë të tjera dhe të dish në perfeksion teknologjitë e reja ushtarake dhe të komunikimit.

Për rekrutët e rinj të Mossad, drejtuesit e “Institutit”, të cilët janë përfshirë në menaxhimin e burimeve njerëzore, tani kërkojnë “optimizëm, sensin e humorit dhe spontanitetit”, cilësitë që deri më tani ka qenë e lehtë për të gjetur në përshtatje të figurës së agjentit sekret të krijuar në kinematografi, duke u nisur nga më i fashmmi e që pëlqehet nga të gjithë, James Bond, por më pak në realitetin që herë pas here janë ofruar për publikun.

Për të zbuluar këtë më tej dhe në disa mënyra unike e kërkesat e specifikuara nga Mossad për formimin e përsosur të një 007 në mijëvjeçarin e tretë ishte “Yedioth Aaronoth”, gazeta izraelite me tirazh të madh, që kërkoi nëpër njoftimet aplikimeve, të tilla si CIA dhe shërbimet perëndimore, ajo gjithashtu shërben për shërbimin e kundërsulmimit izraelit për të mbushur radhët.

Sigurisht, nuk mund të thuhet se “optimizmi, sensin e humorit dhe spontaniteti”, cilësi që ne mund të guxojnë për ta përmbledhur në një fjalë, simpati, janë karakteristika njerëzore që ne të vijnë menjëherë në mendje në raste të rralla, në të cilën çështjet e Mossadit kanë arritur në faqet e para të gazetave.

Por, ndoshta vetëm për të bërë surprizën edhe më efektive nuk është e mjaftueshme që agjentët e rinj të dinë se si të përdorin armë ose helmin, por ata duhet të jenë në gjendje të kenë buzëqeshjen, ta kenë të lehtë për të treguar, të komunikojnë optimizmin.

Cilësi që është e pamundur të gjurmohet në identikitetin e disa “operativëve” të arrestuar kohët e fundit në Liban, figura libaneze të paguar për të mbledhur dhe dhënë informacion mbi strukturat ushtarake të Partisë së Perëndisë, Hezbollahut.

Vështirë të thuash se cili do të jetë rezultati i kësaj inovacioni të paraqitur në kriteret e përzgjedhjes. Sigurisht, Mossadi është një organizatë e aftë për ripërtëritje. Në fillim të tetorit, dy gra, Y dhe S., u promovuan në shefe divizioni dhe pranuan në të ashtuquajturin Rasha, Forumin e Shefave të Divizionit, shkurtimisht, komandën supreme të kundërshërbimit. Gjë që nuk kishte ndodhur kurrë më parë.

Gazeta italiane “Repubblica”

Lexo më shumë

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Kompozitori i famshëm izraelit, Boris Pigovat: “Lule Bore” e meriton të jetë himni i “IsraAlb”

Boris Pigovat është një nga emrat më të mëdhenj të muzikës izraelite dhe asaj botërore. Kënga e famshme shqiptare “Lule…

SPYZONE

Izraeli, 7.5 miliardë dollarë në 2018 nga eksportet ushtarake

Vëllimi i shitjeve të kompanive të mbrojtjes izraelite pasqyroi dhjetëra marrëveshje në mbarë botën.