Kryetari i Shoqatës së Miqësisë Shqipëri-Izrael, Prof. Dr. Petrit Zorba takon Z.Paul Packer

Zoti Packer është kryetari i Komisionit të Shteteve të Bashkuara për Ruajtjen e Trashëgimisë Jashtë Shtetit. I pranishëm edhe Rexhep Hoxha, i nderuar me titullin e lartë “Të Drejtë midis Kombeve” nga Shteti i Izraelit dhe Yad Vashem

Zëvendësambasadori Fisher nderohet me çmimin “Nënë Tereza”

Zvëndësambasadori i Izraelit në Shqipëri, Yuvale Fischer, u nderua nga Shoqata e Miqësisë Shqipëri-Izrael me.

Festohet 25-vjetori i vendosjes së marrëdhënieve Shqipëri – Izrael

Sot , festohet 25 vjetori i vendosjes se marrëdhenieve Shqiperi – Izrael. Keto 25 vite.

Një histori e hebrenjve në Shqipëri

Data 27 janar njihet si dita simbol e përfundimit të gjuetisë së shtrigave ndaj hebrenjve.

Bushati: Shqipëri-Izrael potenciale të pashfrytëzuara, të forcojmë marrëdhëniet dypalëshe

  Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati, në kuadër të vizitës së tij zyrtare në Izrael,.

DioGuardi: Shpëtimi i hebrejve nga shqiptarët – një histori e rëndësishme

Shirley Cloyes DioGuardi, eksperte e çështjeve të Ballkanit, thotë se shpëtimi i hebrejve në Shqipëri.