Izraeli synon të bëhet lider botëror në kujdesin shëndetësor

Miliarderi Marius Nacht ka hedhur shikimin e tij mbi teknologjinë e kujdesit shëndetësor të Izraelit.

Obeziteti, startapi izraelit zhvillon proteina të ëmbla për reduktimin e kalorive

Amai Proteins redizajnojnë substanca të rralla, shumë më të ëmbla se sheqeri, gjendet në bimët tropikale

Izraelitja Atox Bio studion një ilaç të ri për dëmtimet akute në veshka

Me qendër në Ness Ziona, Atox Bio zhvillon zgjidhje për kushte potencialisht vdekjeprurëse për të cilat nuk ka terapi të tjera. Dëmtimi akut i veshkave prek rreth 3 milionë pacientë në vit në Shtetet e Bashkuara, Evropë dhe Japoni.

Kompania izraelite Therapix Biosciences eksperimenton kanabisin mjekësor për të luftuar plakjen e parakohshme

Kompania izraelite Therapix Biosciences është duke punuar mbi prodhimin e një medikamenti për të luftuar plakjen e parakohshme, nga ajo normale, dhe terapia bazohet mbi përdorimin e një dozë shumë të ulët të kanabisit mjekësor.

“Pjesë rezervë”, kompania izraelite Bonus BioGroup rrit kockat në laborator

Bonus BioGroup synon të krijojë “pjesë rezervë” për pacientët dhe plotësuar nevojat e tyre, për çdo lloj kocke të trupit njerëzor.

Aplikacioni izraelit Nutrino jep këshilla se çfarë duhet të hamë dhe kur

Nutrino mund të shkarkohet në App Store dhe Google Play Store.

Kompania izraelite prodhon mishin në laborator nga qelizat e kafshëve

Future Meat Technologies me qendër në Izrael synon të ulë kostot e prodhimit në 5 dollarë për kilogram

Problemet me ndotjet e ujit, SHBA i kërkon ndihmë Izraelit

Izraeli është lider botëror në industrinë e teknolgjisës së ujit, e cila mund të arrijë në 10 deri në 15 miliard dollarë globalisht brenda pesë viteve të ardhshme. Sot, rreth 200 kompani izraelite po përqendrojnë përpjekjet e tyre në sektorin e teknologjisë së ujit

Kompania izraelite, marrëveshje rekord prej 110 mln euro për eksportin e kanabisit mjekësor

Një kompani izraelite bëri ditur se ka arritur një marrëveshje prej  rreth 110 milionë eurosh.

Si u kthye Izraeli, nga një vend gjysmëshkretëtirë në një superfuqi botërore për ujin

Edhe pse Izraeli është i përbërë thuajse nga dy të tretat shkretëtirë,  vendi ka ujë të mjaftueshëm për të plotësuar nevojat e tij