Nuro Hoxha, mësuesi vlonjat shpëtoi familjen Solomoni

Më 5 maj 1992, Yad Vashem e njohu Nuro Hoxhën si “I Drejtë Ndër Kombet”

Shteti i Izraelit nderon familjen Sharri “Fisnik ndër Kombe”

Dekoratën e lartë e dha ambasadorja e Izraelit jorezidente në Kosovë, Alona Fischer-Kamm

SHBA, Panariti i dhuron artifakte Muzeut të Holokaustit

TIRANË, 17 Korrik / ATSH-Gjergji Mima/ – Ministri i Bujqësisë Zhvillimit Rural dhe Administrimit të.

Shqipëria, 75 “Fisnikë Mes Kombeve” në Yad Vashem

Shqipëria ka 75 “Fisnike mes Kombeve” nga 25,271 që janë në total në Muzeun e.

Neki Babamusta: Si e shpëtuam familjen hebreje dhe ushtarët italianë në 1943

Ai është dekoruar së fundmi nga qeveria amerikane për kontributin e tij ndërkombëtar dhe demokracinë..

Biçakajt, fisniket shqiptare qe shpetuan hebrenjte nga Holokausti

Nga Beqir SINA, Nju Jork, SHBA Dy shqiptare jane nderuar kete vit me çmimin e.

Ambasadori Cohen dhe Ministri Bumçi në Krujë

Ambasadori i Izraelit në Tiranë, David Cohen dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Aldo Bumçi.

Hebrenjtë e Shqipërisë gjatë periudhës zogiste

Toleranca fetare në Perëndim në kohën tonë shpeshherë matet me trajtimin e hebrenjve – në.

Filmi Besa, The Promise

Londër:- Në mbrëmjen e 16 janarit 2014 në Pinner Sinagogë, një nga zonat me numrin.

Komuniteti kanadez hebre falenderon Shqiperine

Montreal, 24 dhjetor 2012- Komuniteti hebre në Montreal të Kanadasë falënderoi shqiptarët, për heroizmin e.