Ndërsa kërkesa globale për mikroçipet rritet, gjigantët e teknologjisë i kanë sytë në Izrael

Google, Microsoft, Facebook, Intel dhe Nvidia po krijojnë ose zgjerojnë operacionet e tyre të dizajnit të çipit izraelit.

Shkencëtari izraelit i Harvardit fillon kërkimin për “qytetërimet jashtëtokësore”

Projekti “Galileo” i Avi Loeb do të kërkojë objekte të bëra nga kulturat ekzistuese ose të zhdukura të botës tjetër

Shiko të padukshmen, “TriEye” bashkëpunon me “Trimble” për ultrasensorët e gjeneratës së re

Startapi izraelit “TriEye”, zhvilluesi i sensorit të parë të imazhit në botë me Valë të Shkurtra (SWIR -Short-Wave Infrared) në tregun masiv, nisi bashkëpunimin e saj me Trimble, një udhëheqës global në teknologjinë e kontrollit të makinës për bujqësinë dhe ndërtimin.

Startapi izraelit Wint.ai përdor inteligjencën artificiale për menaxhimin efikas të ujit

Falë një zgjidhje inovative, e cila përdor inteligjencën artificiale, është e mundur të menaxhosh rrjedhat e ujit dhe të parandalosh rrjedhjet.

Aplikacioni i ri Instagram Lite është bërë në Izrael

Instagram Lite, ashtu si Facebook Lite, është një version i lehtë i aplikacionit i krijuar për t’u siguruar njerëzve në komunitetet rurale dhe të largëta një përvojë me cilësi të lartë në Instagram, ndërsa përdor të dhëna minimale.

12 studiues izraelitë midis 50 më të mirëve në botë në fushat e tyre

Rreth 333 studiues të Universitetit të Tel Avivit ishin ndër 2% të parët, duke përfshirë 155 në 1% më të lartë dhe 74 në 0.5% më të lartë.

Industria e sigurisë kibernetike, ja si Izraeli po dominon botën me anë të teknologjisë

Me rrënjë në ushtri dhe akademi dhe një ekosistem të fuqishëm investimesh, sektori kibernetik ka hedhur bazat për Startup Nation

Gjithçka përmes syzeve, nga Izraeli vjen sistemi që krijon imazhe 3D

Magic Leap One është pajisja novatore, i projektuar dhe zhvilluar nga startapi izraelit “Magic Leap”. Lightwear është e lidhur me Lightpack, një kompjuter të vogël në formë rrethore që mund të fiksohet në rripin e pantallonave.

Terra, kompania e inteligjencës artificiale që parashikoi fituesin presidencial në Kroaci

Blerim Gjeladini dhe kompania e tij, Terra, operon në treg prej dy vitesh në mbledhjen dhe analizimin e të dhënave online, me konsulencë ndërkombëtare, përfshirë dhe atë izraelite. Terra ka ndërtuar softin e saj, ku analizon një numër të madh indikatorësh dhe referencash, për të dalë në përfundime të logjikës grafike, për të përpunuar dhe realizuar prognoza të sakta.

Izraeli në Top 10 në Global Innovation Index

Izraeli udhëheq botën në investime në R&D, kërkim të talenteve. Shkëlqen në prodhimin e inovacionit me investim relativisht të vogël. Renditja bazohet mbi 80 indikatorë të ndryshëm që matin aspekte të ndryshme të inovacionit. Zvicra kryeson sërish vlerësimet e inovacionit këtë vit, e pasuar nga Suedia.