Dorian Koçi: Dëshmorët hebrenj antifashistë të Shqipërisë

Dr. Dorian Koçi është drejtori i Muzeut Historik Kombëtar në Shqipëri. Një kënd i posaçëm në pavijonin e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare në Muzeun Historik Kombëtar i është kushtuar hebrenjve të rënë gjatë Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri.

“Albanian Code”, Ambasada e Izraelit dhe shqiptarët bashkë në Ditën Përkujtimit të Holokaustit

Ceremonia u zhvillua në ambientet e shkollës 9-vjecare ” Fan Noli” në Tiranë. Të pranishëm ishin edhe ambasadori i Izraelit në Tiranë, Boaz Rodkin, zëvendësambasadorja Liora Peleg, kryetari i Shoqatës së Miqësisë Shqipëri-Izrael, Prof. Petrit Zorba. Aktiviteti u shoqërua me shfaqen e dokumentarit “Albanian Code”, të regjisores izraelite Yair Katzir.

Skënder Asani: Ja pse e hapëm Departamentin për Holokaustin në Maqedoni

Drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Dr. Skender Asani, mori pjesë në për aktivitetin për përkujtimin e Holokaustit te shqiptarët

“Kundër harresës”, ekspozitë në SHBA me 78 portrete të të mbijetuarve të Holokaustit

Toscano, që nga viti 2015 ka fotografuar pothuajse 400 të mbijetuar nga Holokausti në të gjithë botën.

Hapja e Departamentit të Holokaustit në Shkup, Asani: Bëmë detyrën si shqiptarë

Në prani të përfaqësuesve të lartë vendorë dhe ndërkombëtar në Institutin e Trashëgimisë Kulturore dhe.

Ekspozitë në Angli mbi heroizmin e shqiptarëve për shpëtimin e hebrenjve

Ambasadori shqiptar në Britaninë e Madhe, Qirjako Qirko: Historia e mbrojtjes së popullsisë hebraike në Shqipëri është e jashtëzakonshme

OKB, mësime nga shqiptarët që shpëtuan hebrej

Në një konferencë të organizuar në selinë e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, drejtues.

Aktivitet në OKB: “Një Çështje e Humanitetit: Shpëtimi i Hebrenjve në Shqipëri gjatë Holokaustit”

Misioni i Shqipërisë dhe World Jewish Congress organizuan në selinë e OKB, aktivitetin kushtuar shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri

“Kujto tjetrin, kujto veten”, Shqipëria nderon Ditën Ndërkombëtare të Holokaustit

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë organizoi aktivitetin përkujtues për Ditën Ndërkombëtare të Holokaustit.

Përkujtimi i Holokaustit – mbrojtje e të drejtave të njeriut

40 mijë të mbijetuar të Holokaustit jetojnë në Nju Jork. Në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së u përkujtua Holokausti. Antisemitizmi i vjetër po kthehet paralajmëroi Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio, Guterres.