Java kulturore e Izraelit, Rama viziton ekspozitën “Jeruzalemi nuk është thjesht një qytet”

Kryeministri Edi Rama ka qenë prezent në një event të organizuar në kuadër të javës kulturore të Izraelit në Tiranë, ku është çelur ekspozita “Jeruzalemi nuk është thjesht një qytet”.

Ekspozita “Besa” në Itali, Dr. Dorian Koçi: Shqipëria, shembull unik në shpëtimin e hebrenjve

Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, i ftuar nga Organizata PanArt në rajonin e Pulias, Itali mori pjesë në inaugurimin e edicionit të tretë të Festivalit Mare Magnum në Kullën Komunale të Selva di Fasano, Brindizi, Itali. Gjatë këtij festivali u bë edhe prezantimi i ekspozitës “Besa, shqiptarët muslimanë që shpëtuan hebrenjtë nga Holokausti” nga fotografi Norman Gershman

Ekspozitë në Prishtinë, “Polakët që shpëtuan Hebrenjtë”

Organizohet nga Bet Israel Kosovo në Bibliotekën Kombëtare

“Përtej Detyrës”, diplomatët që shpëtuan hebrenjtë

Ekspozita do të hapet në Prishtinë, më 13-14 prill 2018 në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës

Sa bukur te kesh nje kipa!

Qysh nga ditet e Moisiut, nje nga shenjat me dalluese te popullit hebre ishte mbulimi i kokes me nje kipa, kapele tradicionale

Ekspozite: Kryeministri Berisha dhe ambasadori Cohen

Kryeministri Sali Berisha dhe ambasadori i Izraelit, David Cohen, gjate vizites ne nje ekspozite me.

Komuniteti kanadez hebre falenderon Shqiperine

Montreal, 24 dhjetor 2012- Komuniteti hebre në Montreal të Kanadasë falënderoi shqiptarët, për heroizmin e.