Izraeli dhe Kosova, dy popuj të ngjashëm me kulturë të pasur

Ende jo shumë izraelitë kanë qenë në Kosovë. Kështu që ata nuk i njohin ngjashmëritë e mëdha që ekzistojnë midis dy vendeve, por falë kësaj marrëveshje, të dy popujt më në fund do të jenë në gjendje të lidhen. Izraeli dhe Kosova do të jenë në gjendje të tregtojnë me njëri-tjetrin.

Pesë “Nobelistë” në 2020 – Gjenialiteti Hebre është në kulmin e tij

Një poet, një ekonomist dhe tre shkencëtarë me prejardhje hebraike ishin ndër fituesit e Çmimeve Nobel të këtij viti. Sipas Jewish Virtual Library, ka të paktën 208 fitues hebrenj të Nobelit nga më shumë se 900 marrës gjithsej në historinë e përgjithshme të çmimeve.

Shërbimi i fshehtë gjerman: Anti-semitizmi po rritet frikshëm

Një vit pas një sulmi ndaj një sinagoge në qytetin lindor të Gjermanisë, Halle, kreu i shërbimit të fshehtë të brendshëm të Gjermanisë, i Zyrës Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës (BfV), ka paralajmëruar se Gjermania po përjeton një “rritje të shpejtë” të antisemitizmit.

Shqipëria, i vetmi vend europian pa antisemitizëm

Autori Tomas Kamusella, aktualisht, është studiues, profesor në Departamentin e Historisë, (Qendra për Historinë Transnacionale dhe Hapësinore në Universitetin e St Andrews), Skoci.

Bëj Paqe dhe Fito Luftën kundër Koronavirusit!

Opinion nga Ambasador i Izraelit në Shqipëri, Shkëlqësia e Tij, Z. Noah Gal Gendler.

Hebrenjtë e Kosovës brohorasin marrëveshjen me Izraelin: Është si një festë!

Komuniteti i vogël hebre të Kosovës është i lumtur që po krijon lidhje zyrtare diplomatike me Izraelin. – Shkrim nga Jewish Telegraph Agency

Izraeli në kryqëzimin midis Serbisë dhe Kosovës

Sot, Serbia po kërkon një familje dhe Kosova po kërkon njohje, dhe Izraeli është saktësisht i vendosur në kryqëzimin midis të dyve. – Boaz Bismuth është kryerdaktor i gazetës izraelite “Israel Hayom”

Mabrouk dhe Mazel Tov për muslimanët dhe hebrenjtë në epokë paqe

Marrëveshja midis Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Izraelit, iniciative e nisur nga Shtëpia e Bardhë, është më shumë sesa thjesht një marrëveshje për normalizimin e marrëdhënieve midis Izraelit dhe një vendi Arab.

Kosova është një provë e karakterit moral të Izraelit

Gazeta e madhe izraelite “The Jerusalem Post:” Vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Kosovën do të forconte besueshmërinë e Izraelit si një mbështetës i drejtësisë.

Lamtumira nga shteti Palestinë

Nën ndërmjetësimin e SHBA-së Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Izraeli janë afruar në aspektin diplomatik. Për rajonin kjo është një shenjë e mirë – por ka dhe një humbës tragjik, ajo është Palestina.