Dokumentari/ Shqiptarët, si rrezikuan për shpëtimin e hebrenjve gjatë Luftës II Botërore

“Hebrenjtë, e vërteta e shpëtimit”. Dokumentari me fakte dhe dokumente për historinë e shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri u transmetua në ABC!

“Kodi Shqiptar”, dokumentari izraelit për shpëtimin e hebrenjve 

Dokumentari izraelit “Kodi Shqiptar”, i realizuar nga Yael Katzir, dhe që trajton rolin e shqiptarëve në shpëtimin e hebrenjve në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore

Shpëtimi në Shqipëri -“Rescue in Albania” (dokumentar)

Një film dokumentar rreth shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore (LDB)..

Hebrenjtë në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore në Berat – dokumentar

Intervistë me myftiun e qytetit të Kuçovës, Z. Kujtim Civeja. Dokumentar nga studentja e Universitetit.

Shfaqet dokumentari “Besa” në Kinema du Bourg

“Besa: la promesse” një dokumentar i realizuar nga regjisorja amerikane Rachel Goslins do të transmetohet.

Ekspozita “Besa” ose shpëtimi i hebrenjve nga shqiptarët (Zvicër)

Ekspozita e hapur në Zvicër në lidhje me shpëtimin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë.

“Hebrenjtë në Shqipëri” – dokumentar i Channel One TV

“Hebrenjtë në Shqipëri” një dokumentar në në lidhje me shpëtimin e në Shqipëri të hebrenjve.

“Nëse bota do të sillej si shqiptarët”

Në prag të Ditës Kombëtare të Izraelit, në Muzeun Historik Kombëtar, në praninë e përfaqësuesve.