Israel Aerospace nënshkruan kontratë 50 milionë dollarë me Marinën Indiane

Marrëveshja përfshin një gamë të mirëmbajtjes dhe shërbime të tjera për nën-sistemet e raketave ajrore të mesme tokë-ajër të Israel Aerospace, të njohura si MRSAM. Deri më sot, më shumë se 6 miliardë dollarë të sistemeve të MRSAM janë shitur në mbarë botën.

Nuk është fantashkencë, me teknologjinë izraelite mund të shikosh përmes mureve

Nëse keni ëndërruar të shihni përmes mureve, nuk jeni vetëm. Drejtori ekzekutiv dhe themeluesi i Camero, Amir Beeri, gjithashtu kishte një ëndërr të tillë dhe ai arriti ta realizojë atë dhe ta zhvillojë atë në produkte të tjera që nxisin imagjinatën.

Kërcënimet e fqinjëve, Netanyahu: Mos na provokoni, Izraeli ju shkatërron në vend

Izraeli ka aftësi të jashtëzakonshme shkatërruese dhe armiqtë e tij nuk duhet ta testojnë atë, tha kryeministri Benjamin Netanjahu të mërkurën pas shikimit të një stërvitje të madhe të Israel Defence Force – IDF) në veri të vendit.

A është “Carmel”, e ardhmja e pushkës izraelite?

Pushka automatike “Carmel” mund të jetë revolucioni i ardhshëm. Një armë e qëndrueshme dhe e besueshme, mund të jetë një zëvendësim për njësitë që përdorin M-16 ose pushkë të tjerë të ngjashëm jashtë vendit dhe në Izrael.

Avionët pa pilot, Izraeli marrëveshje shitje 180 mln dollarë me Filipinet

Marrëveshja parashikon furnizimin e llojeve të ndryshme të mjeteve ajrore pa pilot (UAV) në njësitë ushtarake të Filipineve.

Izraeli prezanton radarin e gjeneratës së re

ELM-2084 Multi-Mission Radar (MMR) siguron aftësi të mbrojtjes ajrore për klientët anembanë botës, si dhe radarët e “Iron Dome”, “David’s Sling” dhe IAI-së dhe sistemet “Barak”.

India blen 100 raketa “SPICE” nga Izraeli, marrëveshja 30 milionë dollarë

Sistemi “SPICE” konsiderohet veçanërisht i avancuar dhe inovativ dhe është projektuar për raketa ajri në tokë që peshojnë 900 kilogramë

Si e fitoi luftën në vetëm gjashtë ditë gjenerali gjenial Moshe Dayan

Luftëtarët e mëdhenj nuk vdesin as kur koha fizike u mbaron. I tille ishte Moshe Dayan (4 maj 1915-16 dhjetor 1981Moshe Dayan luajti një rol kyç në katër luftëra dhe ndihmoi për negocimet dhe traktatin e paqes mes Izraelit dhe Egjiptit.

Izraeli shpik byzylykun inteligjent që shpëton jetë të plagosurish

Njësia Teknologjike e Ushtrisë Izraelite (IDF) kanë zhvilluar një byzylyk “inteligjent” që mat parametrat jetësorë të ushtarëve të plagosur në fushën e betejës.

Israel Aerospace Industries, një miliard dollarë shitje në Janar-Mars 2019

Fitimi bruto i kompanisë ishte 122 milionë dollarë. IAI bëri të ditur se rritja e volumit ka të bëjë më shitjet e sistemeve të raketave, Systems Missiles dhe njësive Elta Systems