Izraeli ka gati pajisjen për të trajtuar pacientët me koronavirus në Kinë

Një pajisje e shpikur nga një mjek izraelit në Spitalin ALYN mund të përdoret në trajtimin e pacientëve me koronavirus në Kinë, sipas shpikësit të saj, Dr. Eliezer Be’eri, shkruan gazeta e madhe izraelite “The Jerusalem Post”.

Operacionet ortopedike, Izraeli revolucionarizon kirurgjinë përmes inteligjencës artificiale

Një milimetër gabim të bën gjëmën në mjekësi, por startapi izraelit RSIP Vision gjen zgjidhjen. Startapi me qendër në Jeruzalem, RSIP Vision Ltd, zhvillon teknologjinë e vizionit kompjuterik për të vizualizuar më mirë kockat dhe nyjet përpara procedurave të tilla, për të minimizuar gabimin njerëzor dhe për të maksimizuar suksesin.

Startapi izraelit Sonovia gjen zgjidhjen për ndalimin e përhapjes së koronavirusit

Për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së koronavirusit, startapi izraelit Sonovia Ltd. mund të dërgojë inde anti-patogjene në Kinë për të prodhuar maska për fytyrën, veshje spitalore dhe veshje mbrojtëse. Teknologjia bazohet në një proces sonokimik, një fenomen fizik i quajtur kavitacion, i zhvilluar në Universitetin Bar-Ilan në Izrael.

Mjeku virtual i lançuar nga “Microsoft Healthcare” u zhvillua në Izrael

Roboti i zhvilluar nga gjiganti i teknologjisë nuk e zëvendëson mjekun ose infermierin, por ka për qëllim që pacientët të marrin më shumë informacione rreth një simptome, çfarë duhet të bëjnë, cili është hapi tjetër. Në Izrael, Microsoft ka seli në Herzliya, Tel Aviv, Haifa dhe Nazareth.

Izraeli, superfuqi botërore në sektorin e mjekësisë dhe farmaceutikës

Investon 4.2% të PBB-së në “kërkim dhe zhvillim” në krahasim me mesataren e OECD prej 2.3%. Rreth 42% e kompanive të shkencave të jetës merren me pajisje mjekësore.

Mjekët izraelitë zhvillojnë një metodë revolucionare për kancerin e gjëndrave tiroide

Mjekët e Qendrës Mjekësore të Universitetit Hadassah – Spitali Hadassah në Izrael kanë zhvilluar një metodë të re “revolucionare” që identifikon kancerin e gjëndrave tiroide me një saktësi prej 94%.

“Belong”, rrjeti më i madh shoqëror për pacientët me kancer bazuar në inteligjencën artificiale

Sipërmarrësit izraelitë Eliran Malki, Irad Deutsch dhe Ohad Rubin kanë zhvilluar aplikacionin falas, bazuar në inteligjencën artificiale pasi humbën të afërmit e tyre ndaj kancerit

Studiuesit izraelitë shpikin një material të ri për mbushjen e dhëmbëve

Hulumtuesit në Universitetin e Tel Avivit kanë shpikur mbushjet që pengojnë përsëritjen e prishjes së dhëmbëve.

Studimi izraelit, qelizat mund të ripërdoren për të bërë inde dhe organe të reja

Studimi është kryer bashkërisht nga Profesoresha Carmit Levy e Departamentit të Gjenetikës dhe Biokimisë Molekulare Njerëzore në Shkollën Sackler të Mjekësisë në Universitetin e Tel Avivit dhe Dr Jacob Hanna i Institutit Weizmann.

Shkencëtarët izraelitë realizojnë manipulimin gjenetik, mund të lindin vetëm femra

Studimi i Universitetit të Tel Avivit u drejtua nga Profesor Udi Qimron, nga dr. Ido Yosef dhe nga dr. Motti Gerlic i departamentit të mikrobiologjisë dhe imunologjisë klinike në Shkollën Mjekësore të Sackler (Sackler School of Medicine).