Ambasadori Bardhyl Canaj: Ja përfitimet e Shqipërisë nga shmangia e Taksimit të Dyfishtë me Izraelin

Shqipëria dhe Izraeli nënshkruan marrëveshjen për shmangien e taksimit të dyfishtë midis dy vendeve. Marrëveshja u nënshkrua në Jeruzalem nga Ministri i Jashtëm i Izraelit, Gabi Ashkenazi dhe ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj.

Ministri i Jashtëm, Ashkenazi: Shmangia e Taksimit të Dyfishtë sjell investitorë të mëdhenj izraelitë në Shqipëri

Shqipëria dhe Izraeli nënshkruan marrëveshjen për shmangien e taksimit të dyfishtë midis dy vendeve. Marrëveshja u nënshkrua në Jeruzalem nga Ministri i Jashtëm i Izraelit, Gabi Ashkenazi dhe ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj.

Shqipëria dhe Izraeli, marrëveshje për heqjen e taksimit të dyfishtë

Marrëveshja u nënshkrua në Jeruzalem nga Ministri i Jashtëm i Izraelit, Gabi Ashkenazi dhe ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj.

Michael Strauss, strategu izraelit që e shndërroi “Strauss Group” në një mega-korporatë ndërkombëtare

Michael Strauss, i vlerësuar si një nga top-industralistët më të vizionarë në Izrael dhe ish-pronari i “Strauss Group”, sot, më 1 maj do të festonte 87-vjetorin. Ai ndërroi jetë në moshën 86-vjeçare, më 17 tetor 2020.

Produktet kosovare “Bibita” në tregun e Izraelit. Gruda: Jemi të pranishëm në 40 vende

“BIBITA Group”, Fabrika e Pijeve të Buta (Soft Drinks) me qendër në Pejë është e para kompani që ka arritur një marrëveshje për të eksportuar gamën e gjerë të produkteve të saj në tregun mbi 9 milionë banorë të Izraelit.

Firmat izraelite të teknologjisë mbledhin 5.4 miliardë dollarë, rekord në tremujorin e parë të vitit

Shuma është më shumë se dyfishi i shumave të mbledhura në të njëjtën periudhë të një viti më parë, tregon raporti i IVC-Meitar, dhe 89% më i lartë se fondet e mbledhura në TM4 2020

Investimet izraelite të BIG Business Group në Shqipëri, ambasadori Canaj takim me Rinot

Interesi i BIG Business Group për të investuar në Shqipëri është përqendruar kryesisht në fushën e turizmit, infrastrukturës dhe projekteve të komunitetit, veçanërisht vendpushimet luksoze turistike në jug të vijës bregdetare shqiptare, veçanërisht në qytetin e Vlorës.

Indeksi 2020 i Mastercard: Izraeli, vendi i parë në botë për gratë sipërmarrëse

Izraeli renditet vendi i parë në botë për gratë sipërmarrëse nga gjigandi i kreditit, Indeksi i ri vjetor i Grave Sipërmarrëse i Mastercard, (Mastercard Index of Women Entrepreneurs – MIWE) bëri të ditur “The Jerusalem Post”.

Ndërron jetë pronari i “Strauss Group”, Michael Strauss

Michael shërbeu si CEO i prodhuesit të dytë më të madh të produkteve ushqimore në Izrael, duke e bërë Strauss Group një konglomerat ndërkombëtar që operon në rreth 20 vende. “Straus Group” është i pranishëm me produktet e tij edhe në Shqipëri dhe në Kosovë dhe në të gjithë Ballkanin.

Lehtësimi i procedurave për investitorët izraelitë, ambasadori Canaj takim me Nimrod Yaron

Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr. Bardhyl Canaj, zhvilloi një takim me Nimrod Yaron, drejtuesin e kompanisë izraelite “Nimrod Yaron & Co. Israeli and International Taxation”, gjatë të cilit u diskutua rreth mënyrave të bashkëpunimit, për të lehtesuar procedurat e taksave për bizneset dhe investitoret e interesuar për të hyrë në tregun izraelit dhe atë shqiptar.