“Le Journal de Salonique”: Marrëdhënia e veçantë me hebrenjtë e filozofit dibran Riza Teufiku

“Le Journal de Salonique” ka botuar, me 1 shtator 1908, në faqen n°3, një shkrim mbi marrëdhënien e veçantë me hebrenjtë të filozofit dibran Riza Teufiku

Hebrenjtë e Kosovës për marrëveshjen me Izraelin: Është si një festë!

Komuniteti i vogël hebre të Kosovës është i lumtur që po krijon lidhje zyrtare diplomatike me Izraelin. – Shkrim nga Jewish Telegraph Agency

“The Times of Israel”/ Kryeparlamentarja e Kosovës: Toda raba Izrael!

Kryeministri Benjamin Netanyahu ndau në Twitter një video të hënën në të cilën Vjosa Osmani, kryetari i parlamentit të Kosovës, falënderoi Izraelin për njohjen e Republikës së Kosovës dhe shprehu shpresën se lidhja e re midis dy kombeve do të forcohet përmes bashkëpunimit parlamentar.

Kryerabini Yoel Kaplan: Kosova është shumë e dashur ndaj hebrenjve

Kryerabini i Shqipërisë dhe i Kosovës, Yoel Kaplan, gjatë një interviste për gazetën e madhe izraelite, “Israel Hayom”, ka bërë një panoramë të jetës hebraike në Kosovë dhe një përshkrim shumë pozitiv për popullin kosovar.

Komuniteti hebre në Kosovë. Zevi: “Atmosferë festive”. Demiri: “Përfitime reciproke”

Gazeta e madhe izraelite i ka kushtuar një shkrim atmosferës së krijuar në komunitetin hebre të Kosovës, pas njohjes nga Izraeli. Flori Zevi, një hebre me banim në Prishtinë dhe Votim Demiri, kryetari i Bashkësisë Hebraike në Kosovë kanë folur për gazetarin izralit, Shimon Yaish.

“Israel Hayom”, speciale për Kosovën: Arritje historike. Thaçi: Vazhdim i miqësisë

Gazeta e madhe izraelite “Israel Hayom” i ka kushtuar një artikull të posaçëm njohjes së Kosovës nga Iraeli, me titull “Arritje historike”, duke veçuar reagimin e presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, dhe mbajtjen e premtimit për hapjen e ambasadës kosovare në kryeqytetin e Izraelit, në Jerusalem.

“The Jerusalem Post”: Kadri Cakrani – Një hero i panjohur shqiptar i Holokaustit

Kadri Cakrani shërbeu si një komandant i përgjithshëm i qytetit të Beratit, dhe në 1943, ai kërkoi ndihmë ndërsa u përpoq të mbronte hebrenjtë në zonën e tij

Roli mahnitës i Mossad në paqen e Lindjes së Mesme

Mossad ka luajtur gjithmonë një rol të rëndësishëm në hije në politikën e jashtme të Izraelit me vendet arabe të moderuara dhe njoftimi javën e kaluar për një marrëveshje paqeje midis Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe nuk ishte përjashtim.

Kosova është një provë e karakterit moral të Izraelit

Gazeta e madhe izraelite “The Jerusalem Post:” Vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Kosovën do të forconte besueshmërinë e Izraelit si një mbështetës i drejtësisë.

Media izraelite: Universiteti “Luarasi” nderon me titull Konsullin Avraham Rinot

Media izraelite News1.co.il i ka kushtuar një artikull vlerësimit të profesorit izraelit Avraham Rinot nga universiteti “Luarasi” në Shqipëri me titullin “Doctor Honoris Causa”.