Zbulohet në Izrael monedha e rrallë nga revolta hebreje kundër Romës

Monedhae rrallë 2000-vjeçare u zbulua në shkretëtirën e Judesë

Dov Moran, izraeliti që shpiku USB-në duke bërë miliarda dollarë

Dov Moran është një sipërmarrës dhe investitor izraelit, shpikësi i të famshmes USB

Izraeli kundërshton çdo marrëveshje të përkohshme për programin bërthamor të Iranit

Netanyahu i bëri këto deklarata pasi mediat në Izrael raportuan se ka mirëkuptim midis Uashingtonit dhe Teheranit

Tel Avivi, i pesti në botë për ekosistemet teknologjike

Tel Avivi u ngjit me dy vende në një anketë që rendit ekosistemet në botë për startup-et dhe inovacionet

Rekord i ri, Izraeli eksportoi 12.5 miliardë dollarë pajisje ushtarake në 2022

Eksportet e mbrojtjes së Izraelit u rritën 30% nga 8.55 miliardë dollarë në 2020 në 11.3 miliardë dollarë në 2021, dhe me 10% të tjera në 2022.

Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

E vetmja kryeministre femër dhe një nga themelueset e Shtetit të Izraelit

Izraeli përkujton viktimat e Holokaustit dhe rezistencës hebreje

Yom HaShoah, Dita e Përkujtimit të Holokaustit, festohet në Izrael që nga viti 1951.

Ambasadorët Oryan dhe Demiri vendosin lule në kujtim të heroit Micha Paikes

Micha Paikes u vra gjatë betejës për çlirimin e Abu Tor, në qershor 1967, gjatë Luftës Gjashtë Ditore.

Canaj dhe Demiri në vaktin e Iftarit të organizuar Kryetari i Parlamentit të Izraelit

Ambasadorët e Shqipërisë dhe Kosovës në Izrael morën pjesë në vaktin e Iftarit për të prishur agjërimin e Ramazanit

Ambasadorët Canaj dhe Demiri në darkën e Iftarit të organizuar nga Ministri Eli Cohen

E pranishme edhe Simona Halperin, Zv/Drejtore e Përgjithshme e MPJ për Euro-Azinë dhe Ballkanin