Artefakte nga jeta e hebrenjve, Kosova Jewish Organization viziton Muzeun e Istogut

Drejtues të Kosova Jewish Organization (KJO) zhvilluan një vizitë në muzeun e qytetit të Istogut. Disa nga gjurmët në këtë muze i takonin edhe kulturës hebreje, dhe jetës së tyre të dikurshme në këtë qytet me rrethinë.

Izraeli dhe Kosova, dy popuj të ngjashëm me kulturë të pasur

Ende jo shumë izraelitë kanë qenë në Kosovë. Kështu që ata nuk i njohin ngjashmëritë e mëdha që ekzistojnë midis dy vendeve, por falë kësaj marrëveshje, të dy popujt më në fund do të jenë në gjendje të lidhen. Izraeli dhe Kosova do të jenë në gjendje të tregtojnë me njëri-tjetrin.

Diplomacia punon në heshtje për njohjen Izrael-Kosovë

Burime të dyfishta të gazetës “Izraeli Sot” nga Jeruzalemi dhe Prishtina konfirmuan jo vetëm procesin e përshpejtuar, por edhe detaje nga formulimi final i njohjes së shumë dhe të mirëpritur.

“Toka e premtuar” Izraeli njohu Republikën e Kosovës, “Tokën Dardane”

Efektet e marrëveshjes së 4 shtatorit 2020 në Uashington dhe njohja e Kosovës (Tokën Dardane) nga Izraeli, dhe kthimi i reciprocitetit të Republikës së Kosovës për njohjen e Jerusalemit kryeqytet prodhuan një efekt jashtëzakonisht të madh si për diplomacionë rajonale ashtu edhe në atë globale. – Nga Nënkolonel Fatos Haziri, Doktor i Shkencave Juridike.

Njohja reciproke/ Ambasadori Jahel Vilan: Izraeli është shumë serioz me Kosovën!

Ambasadori i Izraelit në Serbi, Jahel Vilan, ka thënë se pas qëndrimeve të 4 shtatorit, ende nuk është bërë asgjë për njohjen zyrtare të Republikës së Kosovës. Ai ka thënë se për aq sa di, nuk ka një datë specifike se kur kjo mund të ndodhë.

Rikthimi i pronave të Hebrenjve në Kosovë nuk është dhuratë, por detyrim ligjor

Autoritetet në Kosovë ende nuk kanë nisur procedurat për zbatimin e zotimit të dhënë në Uashington lidhur me kthimin e pronave pa trashëgimi nga periudha e Holokaustit, si dhe të pronave të hebrenjve që nuk i ka kërkuar askush.

Kreu i Bet Israel Kosova takon gjeneralin e FSK: Kënd me libra për historinë dhe kulturën hebreje në Ushtrinë e Kosovës

Kryetari i Bashkësisë Hebreke – Bet Israel Kosova, Ruzhdi Shkodra me bashkëpuntorët e tij zhvilloj takim me Komandantin e Forcës së Sigurisë së Kosovës Gjeneral-lejtënant, Rrahman Rama.

Kreu i Bet Izrael Kosova, Ruzhdi Shkodra takim me nënkolonelin amerikan: Projekte mbi kulturën hebreje dhe Holokaustin

Kryetari i Bashkësisë Hebreje – Bet Izrael Kosova, Ruzhdi Shkodra pret në takim Nënkolonelin e Ushtrisë Amerikane të KFOR, Kapelan z.Jacob Scott. Diskutohet organizimi i një konference edukativo-arsimore në lidhje me kulturën Hebreje si dhe informim më i gjërë për qytetarët lidhur me Holokaustin.

Këshilltari i Sigurisë i Donald Trump, O’Brien: Haradinaj-Ashkenazi, telefonatë historike Kosovë-Izrael!

Këshilli Kombëtar i Sigurisë (NSC) i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, apo ndryshe “Zyra e Robert O’Brien”, përmes një postimi në “Twitter” ka përgëzuar Kosovën dhe Izraelin për hapin e radhës drejt vendosjes së raporteve diplomatike.

Kryeministri Hoti: Njohja nga Izraeli hap një perspektivë tjetër në konsolidimin e Kosovës

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, deklaroi gjatë mbedhjes së përbashkët midis qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës në Tiranë se, njohja nga ana e Jeruzalemit është mjaft e rëndësishme në procesin e konsolidimit të shtetit të Kosovës.