Shqiptarja Irena Stein-Steinova midis 400 shahistëve izraelitë dhe sudanezë në “Garën e Paqes”

Gara miqësore u zhvillua nga amatorë dhe profesionistë nga Izraeli dhe Sudani, përmes lichess.org, e cila është bërë një platformë e famshme për të luajtur shah në internet muajt e fundit. Midis tyre ishte edhe shahistja shqiptaro-izraelite me banim në Izrael, Irena Stein-Steinova.

Kastriot Kotoni: Hebrenjtë në Shqipërinë e Besës!

Rasti më unikal ku hebrenjtë u mbrojtën gjatë viteve të Holokaustit ishte Shqipëria, jo vetëm për faktin se mbrojti hebrenjtë, që banonin aty, por edhe hebrenjtë që erdhën nga vendet e tjera evropiane, të cilët u strehuan e u fshehën prej shqiptarëve, pavarësisht rreziqeve dhe ndëshkimeve që u kanoseshin këtyre të fundit prej nazistëve.

Forumi Ballkani 2020 Kundër Antisemitizmit në Tiranë, Yuri Kim: Pres me padurim fjalën e Mike Pompeo!

Ambasadorja e SHBA-ve në Tiranë, Yuri Kim, ka reaguar pas lajmit se Sekretari Amerikan i Shtetit Mike Pompeo do të marrë pjesë në Forumin Ballkanik Kundër Antisemitizmit që do të organizohet nga Shqipëria, më 28 tetor.

Kryetari i Komunitetit Hebre, Geront Kureta: Shqipëria, një oaz për hebrenjtë!

Më 28 tetor 2020, Parlamenti i Republikës së Shqipërisë, në partneritet me Lëvizjen Kundër Antisemitizmit (CAM) dhe Agjencinë Hebraike për Izraelin, do të presë Forumin e Ballkanit 2020 Kundër Anti-Semitizmit. Përpara këtij rasti të veçantë, CAM foli me Geront Kuretën, kreun e komunitetit hebre të Shqipërisë, i përbërë nga nën 50 anëtarë nga një popullsi prej 3 milionë, shumica e të cilëve janë myslimanë.

Mike Pompeo, fjalim në “Forumin Ballkani 2020 Kundër Anti-Semitizmit” në Tiranë

Sekretari i Shtetit të SHBA-ve, Michael Pompeo, do të jetë folësi kryesor i Forumit të Ballkanit 2020 Kundër Anti-Semitizmit, që do të zhvillohet në Tiranë, më 28 tetor 2020.

Drejtori i Lëvizjes së Anti-Semitizmit, Sacha Roytman-Dratwa: Përgëzojmë ngrohtësisht Parlamentin Shqiptar

Sacha Roytman-Dratwa, Drejtori i Lëvizjes së Luftimit të Anti-Semitizmit: Ne e përgëzojmë ngrohtësisht parlamentin shqiptar për miratimin e përkufizimit të punës të IHRA-së të antisemitizmit

Bashkimi Europian përshëndet miratimin e Rezolutës së Antisemitizmit nga Parlamenti i Shqipërisë

Bashkimi Evropian ka reaguar në lidhje me miratimin nga parlamenti i Shqipërisë të Rezolutës Antisemitizëm, përmes ambasadorit të BE-së në Tiranë, Luigi Soreca.

Kryetari i Agjencisë Hebraike, Isaac Herzog: Përgëzoj Shqipërinë për Rezolutën kundër Antisemitizmit!

Lëvizja Kundër Anti-Semitizmit (Combat Anti-Semitism Movement)mirëpriti sot miratimin e parlamentit shqiptar të përkufizimit të punës së antisemitizmit të Aleancës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit (IHRA). Si e tillë, Shqipëria është bërë një nga vendet e para shumicë-myslimane që miraton përkufizimin.

Miratimi i rezolutës për antisemitizmin, SHBA: Krenarë që e quajmë Shqipërinë partnere!

Ambasada e SHBA-ve në Tiranë reagon pas miratimit me 111 vota në Kuvend të rezolutës për antisemitizmin.

Rezoluta për antisemitizmin, Kryeparlamentari Gramoz Ruçi: Shqipëria shërbeu si atdhe rezervë për hebrenjtë!

Sot Kuvendi i Shqipërisë miratoi Rezolutën “Për miratimin e përkufizimit të përdorshëm për antisemitizmin, përcaktuar nga Aleanca Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit”, propozuar nga Kryetari i Grupit Parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla, dhe deputetja Blerina Gjylameti.