Qirjako Kureta: Kënaqësia ime më e madhe, heqja e sistemit të vizave për shqiptarët nga Izraeli

I ngarkuari me punë a.i. në periudhat tetor 2006 – shtator 2007 dhe nëntor 2009 – mars 2011 në Ambasadën e Shqipërisë në Izrael.

David Cohen: Si u mor vendimi për krijimin e Ambasadës Izraelite në Tiranë në 2012!

David Cohen është ambasadori i parë rezident i Izraelit në Shqipëri. Ai kreu shërbimin diplomatik nga 2012-2015 . Shkrimi i ambasadorit Cohen publikohet si pjesë e fushatës së Gazetës Online “Izraeli Sot”, në kuadër të 30-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Izraelit, më 19 gusht 1991.

Ambasadori Noah Gal Gendler: Universiteti “Luarasi”, model bashkëpunimi me kompani prestigjoze izraelite

Ambasadori Izraelit në Shqipëri, Noah Gal Gendler, vizitoi universitetin “Luarasi” në prag të 30-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Izraelit.

Dashnor Dervishi: Tre momentet e mëdha të miat, si ambasadori i parë i Shqipërisë në Izrael!

Dashnor Dervishi është një nga diplomatët më të njohur të Shqipërisë dhe ambasadori i parë i saj në Izrael

Ambasadori Dashnor Dervishi: Si u vendosën marrëdhëniet me Izraelin në 1991

Një nga diplomatët më të njohur të shërbimit tonë të Shqipërisë, Dashnor Dervishi, në librin e tij me kujtime sjell për publikun situatën politike kur u vendosën marrëdhëniet diplomatike me Izraelin.

Shqipëri-Izrael, një historik i marrëdhënieve diplomatike

Shqipëria e ka njohur Izraelin, më 16 prill 1949. Më 19 gusht 1991 u vendosën marrëdhëniet diplomatike.