Dr.Ymer Elezi: Aron Solomoni, kolegu ynë, që bëri emër në Izrael

Mjeket veterinere shqiptar te gjeneratës se Aron Solomonit, gjenerata e re por edhe shume shoke e miq te tij ndjehen krenar qe biri i tyre i Vlorës edhe pse e ndau jetën ne dysh mes Shqipërisë dhe Izraelit ai kurrë se ndau mendjen nga Shqipëria, duke e përfaqësuar atë denjësisht dhe me krenarinë e një shqiptari edhe ne atdheun e tij te dyte, Izraelin!

Erika Yomtov, shqiptarja që drejton katër laboratorë kimie në institutin kërkimor më të madh të Izraelit, TAMI (IMI)

Erika Yomtov (Langu) sot drejton katër laboratorë kimie në institutin kërkimor më të madh të Israelit TAMI (IMI), me vendndodhje në qytetin e Haifes në veri të Izraelit.

Irena Stein-Steinova, shahistja e sukseshme dhe arbitre e shahut në Izrael

Shqiptarët janë të sukseshëm edhe në Izraelin e zhvilluar! Një ndër ta është dhe shahistja dhe arbitre e shahut, IRENA STEIN – STEINOVA, e famshme në Shqipëri dhe e mirënjohur në Izrael.

Kosta (Nini) Kocomandi, Shefi i Katedrës së Energjisë në Universitetin e Teknologjisë në Haifa

Kosta (Nini) Kocomandi është Pedagog dhe Shefi i Katedrës së Energjisë/ Kondicionimit dhe Ftohjes, Shkolla e Lartë e Inxhinierisë Praktike, Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike në Technion – Universiteti i Teknologjisë në Haifa, Izrael.