Biden uron Bennett: SHBA dhe Izraeli miq të përjetshëm!

Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden, përgëzon Kryeministrin Naftali Bennett dhe thotë se ai mezi pret që të punojë me të.

Biden do ta mbështesë Izraelin me 1 mld dollarë për sistemin “Iron Dome”

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, tha se do ta mbështesë një kërkese nga Izraeli, për të rimbushur qindra interceptorë të sistemit të mbrojtjes anti-raketore “Iron Dome” (

Presidenti i World Jewish Congress, Ronald S. Lauder: Isaac Herzog, figurë e shquar e hebraizmit në botë!

Presidenti i World Jewish Congress (Kongresi Hebre Botëror), Ronald S. Lauder, uroi Isaac Herzog, për zgjedhjen e tij si Presidenti i i 11-të i Izraelit dhe vlerësoi angazhimin e Herzog për të luftuar antisemitizmin.

American Jewish Congress uron Presidentin e Zgjedhur të Izraelit, Isaac Herzog

American Jewish Congress (Kongresi Hebre Amerikan) uron zotin Isaac Herzog për zgjedhjen si Presidenti i Njëmbëdhjetë i Shtetit të Izraelit.

Berlin: Iluminim në vend të urrejtjes, hebrenjtë, të krishterët dhe myslimanët nën një çati

Në Berlin u hodh guri i themelit për ndërtimin e shtëpisë të përbashkët të tre besimeve: Kompleksi përmban një sinagogë, një kishë dhe një xhami. Prishtshmëritë janë të mëdha.

Sondazhi, shumica e amerikanëve pro shitjes së armëve dhe ndihmës për Izraelin

Për konfliktin izraelito-palestinez, 59% e të intervistuarve përkrahën Izraelin, ndërsa 24% thanë se mbështesin më shumë palestinezët.

Joe Biden: Aktet antisemitiste në SHBA duhen të ndalen!

Presidenti i SHBA Joe Biden foli për herë të dytë brenda pak ditësh kundër një rritje në sulmet që synojnë hebrenjtë në të gjithë SHBA-në, ndërsa 132 anëtarë të Kongresit bënë një lutje dypalëshe që ai të caktojë një të dërguar të posaçëm antisemitizmi.

Shteti francez do të kthejë 12 vepra arti të marra nga koleksioni i avokatit hebre

Ministrja franceze e Kulturës, Roselyne Bachelot-Narquin, bëri të ditur sot kthimin te përfituesit e avokatit hebre, Armand Dorville, të dymbëdhjetë veprave që muzetë kombëtar kishin fituar gjatë një shitje në Nisë në vitin 1942.

Papa Françesku puth tatuazhin e të mbijetuarës së Auschwitzit gjatë Holokaustit

Lidia Maksymowicz thotë se, ajo dhe Papa “e kuptuan njëri-tjetrin me një vështrim”, ndërsa Papa Françesku e përqafoi në heshtje polaken 80-vjeçare

SHBA, 38 miliardë dollarë ndihma ushtarake për Izraelin, deri në 2028

Në vitin 2021, SHBA adresoi në drejtim të Izraelit një fond ndihme prej 3.8 miliardë dollarësh, si pjesë e një angazhimi vjetor afatgjatë të nënshkruar që në kohën kur President i vendit ishte Obama. Thuajse e gjithë shuma, u përdor nga Izraeli për rinovimin e ushtrisë. Kjo marrëveshje u nënshkrua nga Barack Obama në vitin 2016, e në total, SHBA do i japë Izraelit 38 miliardë dollarë, deri në vitin 2028.