Nëntë hebrenjtë që ranë dëshmorë në Shqipëri

David Juda Kohen, Jakov Avramoviç, Jusef Solomon Konforti, Jusef David Bivas, Zhak (Isak) Emanuel Ruben,.

Shqiptarët dhe hebrenjtë – një histori e pastër humanizmi

Përvoja i ka mësuar të jenë herë të ashpër e herë dashamirës deri në engjëj,.

Si u pritën kosovarët në Izrael në vitin 1999

Më shumë se 30,000 izraelitë ishin mbledhur në Tel Aviv, në vitin 1999 në koncertin.

Samiti kundër terrorizmit, efektivët shqiptarë trajnim në Izrael

Një samit botëror  kundër terrorizmit është duke u zhvilluar në Herzliya, Telaviv në Izarel, ku.

Festohet 25-vjetori i vendosjes së marrëdhënieve Shqipëri – Izrael

Sot , festohet 25 vjetori i vendosjes se marrëdhenieve Shqiperi – Izrael. Keto 25 vite.

Si tregimi “Nakba” mohon paqen

Daullja e tregimit të “Nakba” përjetëson dhe shtyn më tej konfliktin por dhe shtyp shpresën e pajtimit.

Terrorizmi dhe kultura e dhunës

Ambasador i Izraelit në Shqipëri

Ambasadori izraelit Rodkin, në Fier për bashkëpunim në agrokulturë

Ambasadori i Izraelit në Shqipëri, Boaz Rodkin, gjatë një vizite në qytetin e Fierit, vizitoi.

Familja Ulma: Dëshmia e dashurisë ndaj njerëzimit deri në vetëflijim

Polonia hap të parin muze për të nderuar polakët që shpëtuan hebrenjtë gjatë Luftës së.

Aushvici, sot vetëm një vend kujtese

MONIKA SHOSHORI STAFA In memoriam me rastin e përvjetorit të Ditës së Holokaustit Sot, pas.