SeeTree, startapi izraelit që monitoron prodhimin dhe shëndetin e pemëve

Kompania, me bazë në Tel Aviv, kombinon informacionin e mbledhur nga dronët e pajisur me teknologji të shumëdimensionale

12 inovacionet si Izraeli po e ushqen botën

Zgjidhjet e zgjuara për bujqësi më efikase, kultura më të forta, burime alternative të të ushqyerit janë thelbësore.

Edmond Mara: Përvojat dhe mbështetja izraelite për bujqësinë shqiptare

Në Shqipëri ka sipërmarrës të shumtë në fushën e bujqësisë që punojnë me Izraelin

Izraeli, lider global në proteinat alternative

Vetëm në vitin 2021, investimet botërore në teknologjitë e fermentimit arritën në 1.69 miliardë dollarë

Celulari mund t’iu tregojë cilësinë e frutave me një foto

Pothuajse gjysma e frutave dhe perimeve të freskëta në botë shkojnë dëm. Startapi izraelit Clarifruit ka zgjidhjen

Izraeli synon të mbushë Liqenin e Galilesë me ujë të shkripëzuar nga Deti Mesdhe

Izraeli është në krye të të menduarit inovativ, për të trajtuar sfidat e paraqitura nga ndryshimet klimatike globale

Si u bë Izraeli një parajsë e startapeve në teknologjinë bujqësore

Kultura e sipërmarrjes për krijuar sinergji mes publikut dhe privatit, mes universiteteve dhe bizneseve

E para në botë, Izraeli zhvillon pulën që bën vezë nga të cilat çelin vetëm zogj femra

Teknologjia unike eliminon çdo nevojë për klasifikimin dhe shkatërrimin e afërsisht 7 miliardë zogjve meshkuj njëditorë çdo vit

Izraeli, një nga vendet më të thata në botë, tani është tejmbushur me ujë

Nga sistemi i ujitjes me pika Netafim te sistemi Shafdan, Izraeli, është një lider botëror në shkripëzimin e ujit, e shndërron ujin e detit në ujë të pijshëm

Dronët që mbledhin fruta mund të zgjidhin mungesën e fuqisë punëtore në fermë

Këta mbledhës robotikë autonomë mund të korrin me saktësi pa u lodhur dhe pa pasur nevojë për pushim.