Kreu i Hebrenjve të Shqipërisë, Geront Kureta: Forumi i Antisemitizmit në Tiranë, i pari në Ballkan!

Shqipëria organizoi forumin ballkanik kundër antisemitizmit dhe për përfshirjen e Shqipërisë në këtë nisëm në studion e “Ilva Now” televizionin “Euronews Albania” ishte i ftuar Geront Kureta kryetar i komunitetit hebre, i cili tregoi se ishte një ndër forumet e para virtuale ku ai kishte marrë pjesë.

Forumi i Antisemitizmit, Geront Kureta: Tirana është Jerusalemi i Ballkanit!

Geront Kureta, Presidenti i komunitetit hebre në Shqipëri gjatë Forumit të Antisemitizmit vlerësoi rolin e Shqipërisë sa i përket mbrojtjes së hebrenjve.

Kryetari i Komunitetit Hebre, Geront Kureta: Shqipëria, një oaz për hebrenjtë!

Më 28 tetor 2020, Parlamenti i Republikës së Shqipërisë, në partneritet me Lëvizjen Kundër Antisemitizmit (CAM) dhe Agjencinë Hebraike për Izraelin, do të presë Forumin e Ballkanit 2020 Kundër Anti-Semitizmit. Përpara këtij rasti të veçantë, CAM foli me Geront Kuretën, kreun e komunitetit hebre të Shqipërisë, i përbërë nga nën 50 anëtarë nga një popullsi prej 3 milionë, shumica e të cilëve janë myslimanë.

Dita e Holokaustit, ambasadori gjerman Zingraf takon drejtuesit e Komunitetit Hebre të Shqipërisë

Ambasadori i Gjermanisë në Shqipëri, Peter Zingraf, u takua me Z.Geri Kureta dhe z. Amos Dojaka të Komunitetit Hebre të Shqipërisë (Albanian Jewish Community – AJC), me rastin e Ditës së Përkujtimit të Holokaustit.

Ambasada e Izraelit në Shqipëri ndez qirinj për Ditën e Dëshmorëve

Ambasadori Boaz Rodkin, zëvendesambasadorja Liora Peleg si dhe presidenti i Komunitetit Hebre në Shqipëri, Geri Kureta mbajtën fjalimet e rastit, ndërsa u ndezën qirinj.

Komuniteti Hebre Shqiptar feston Hanukkah në Tiranë

Të pranishëm ishin edhe zëvendësambasadorja e Izraelit, Liora Peleg, si dhe kryetari i Komunitetit Hebraik Shqiptar, Geri Kureta.