Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

Dymbëdhjetë kryeministra kanë shërbyer nga themelimi i Shtetit të Izraelit, më 14 maj 1948 dhe deri tani, nga i pari, David Ben-Gurion, dhe aktuali, Benjamin Netanyahu. Por, midis tyre, e vetmja kryeministre femër është Golda Meir (3 maj 1898 – 8 dhjetor 1978), një nga themelueset e shtetit të Izraelit dhe i katërti kryeministër sipas radhës.

Për agjentet femra të Mossad, jeta është si një “spy movie”, ja si “Cindy” e joshi…

Për agjentet femra të Mossad, jeta është si një “spy movie” – edhe pse jo gjithmonë aq joshës. Bota e tyre është  botë e intrigave, netë pa gjumë dhe, ndonjëherë, flirt, në kushtet e gjithnjë në rrezik tek përgjojnë, të gjitha për hir të shtetit, me presione të pafundme për familjet e tyre.

Orna Barbivai shkruan historinë, e para gjenerale në Parlamentin Izraelit

56-vjeçarja mban gradën Gjeneral Majorit (Aluf), grada e dytë me lartë në ushtrinë izraelite (IDF)

Ayelet Shaked, “gruaja e hekurt” e Izraelit

“Forbes Israel” e konsideron ministren e Drejtësisë si gruan me të fuqishme të vitit 2018

Gjenialiteti i Sheryl Sandberg, strategia hebreje që e ktheu fitimprurës Facebook

Ish-zëvendëspresidentja e Google, sot është Shefe e Operacioneve të Facebook dhe numri 2 pas Mark Zuckerberg

Superylli izraelit, Gal Gadot, fytyra e re e Reebok – marrëveshja 10 mln USD

Superylli izraelit, Gal Gadot dhe gjiganti Reebok, që tani është pjesë e Adidas, nënshkruan një.

Izraeli, favoriti kryesor për të fituar Eurovision 2018

“Toy’, kënga e Izraelit në Festivalin Europian të Këngës konsiderohet si një nga favoritet për.

Judith Resnik, astronautja e vetme hebreje

Judith Resnik është astronautja e parë dhe e vetme amerikano-hebreje që ka kryer një mision.

Alona Barkat, presidentja që e bëri Hapoel Beer Sheva kampion në Izrael

Në Izrael mund të gjesh nga gjithçka. Kështu që, nuk mund të mungonte edhe një.

Tani në Izrael, edhe ushtaret femra mund të drejtojnë tankun

Për herë të parë në Izrael, katër ushtare femra do të drejtojnë një tank, në.