Akademia e Shkencave e Shqipërisë miraton Përkufizimin Universal të Antisemitizmit

Institucioni ka promovuar historikisht studimin e Holokaustit dhe mësimet e tij; si i tillë, miratimi i përkufizimit të punës së IHRA është “një hap plotësisht i natyrshëm”.

Miratimi i përkufizimit mbi antisemitizmin, Center for Jewish Impact, letër vlerësimi për Universitetin e Vlorës

Robert Singer, Kryetari i Qendrës për Ndikimin Hebre (Center for Jewish Impact) dhe Këshilltar i Lartë i Lëvizjes Kundër Antisemitizmit, i ka dërguar një letër vlerësimi Universitetit “Ismail Qemali” në Vlorë, pas miratimit të përkufizimit të punës të IHRA mbi antisemitizmin.

Universiteti “Ismail Qemali” pranon Përkufizimin IHRA mbi Antisemitizmin

Universiteti “Ismail Qemali” i përgjigjet thirrjes së Kryetarit të Kuvendit, z. Gramoz Ruçi, për pranimin e përkufizimit mbi antisemitizmin

Këshilli Europian dënon antisemitizmin, Kongresi Botëror i Hebrenjve: Hap i rëndësishëm!

Dënimi është një “hap i rëndësishëm përpara për ta bërë Evropën një vend më të mirë për hebrenjtë”, tha presidenti i Kongresit Botëror të Hebrenjve, Ronald S. Lauder.

Jewish Impact dekoron Kuvendin e Shqipërisë për kontributin ndaj Antisemitizmit

Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Dr.Bardhyl Canaj, priti në një takim me z. Robert Singer, CeO i Jewish Impact, një nga figurat më në zë i organizatave lobuese amerikano hebreje, ish drejtues i WJC/World Jewish Congress. Z. Singer pas përshëndetjeve të rastit, i dhuroi Ambasadorit Canaj Dekoratën për Kuvendin e Shqipërisë, me motivacionin “Award for Leadership against Anti-Semitism to the Parliament of Albania”.

Bashkimi Europian bën thirrje për luftë të integruar kundër antisemitizmit në Evropë

Këshilli i Bashkimit Evropian u bën thirrje vendeve anëtare të miratojnë një seri politikash për të luftuar antisemitizmin në Evropë.

Njeriu ynë në Tiranë: Ambasadori amerikan që luftonte Antisemitizmin

Miratimi i kohëve të fundit nga Shqipëria i përkufizimit të Aleancës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit (IHRA)për antisemitizmin sjell ndërmend historinë e aktivizmit për këtë çështje dhe kontributet e një autori dhe diplomati hebre amerikan me emrin Herman Bernstein.

Katharina von Schnurbein: Roli i Evropës në Luftimin e Anti-Semitizmit

Antisemitizmi në Evropë është rritur ndjeshëm gjatë muajve të fundit. Komisioni Evropian së fundmi mori vendimin në kohë për të njoftuar një strategji të re gjithëpërfshirëse për luftimin e antisemitizmit, e planifikuar për në 2021. Znj. Katharina von Schnurbein, Koordinatore e Komisionit Evropian për Luftimin e Anti-Semitizmit dhe Nxitjes së Jetës Hebreje, kohët e fundit mori pjesë në një diskutim panel në Forumin e Ballkanit Kundër Anti-Semitizmit dha një intervistë për CAM – Combat Anti-Semitism.

Ruçi letër Sekretarit Pompeo: Çmojmë lart bashkëpunimin me SHBA-të, hebrenjtë dhe Izraelin

Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi, i ka dërguar një letër falenderimi Sekretarit të Shtetit, Michael R. Pompeo, për pjesëmarrjen dhe mesazhet në Forumin Ballkanik Kundër Antisemitizmit, organizuar nga Kuvendi i Shqipërisë, në partneritet me Lëvizjen Kundër Antisemitizmit dhe Agjencinë për Hebrenjtë të Izraelit, më 28 tetor.

Mike Pompeo: Krenar që iu bashkova Forumit Ballkanik 2020 Kundër Anti-Semitizmit në Shqipëri!

Sekretari Amerikan i Shtetit ka kujtuar me një postim në Twitter, Forumin Ballkanik kundër Anti-Semitizmit për vitin 2020, që këtë vit u organizua nga Parlamenti Shqiptar.