“Agritech Israel 2018”, 12 startapet më premtuese në bujqësi

Në panairin morën pjesë mbi 50 delegacione qeveritare dhe 80 delegacione komerciale, përshirë dhe Shqipërinë


“Agritech Israel 2018”: një nga panairet më të rëndësishme të teknologjisë bujqësore në botë përfundoi dje në Qendrën e Kongreseve në Tel Aviv.

Ushqimi dhe bujqësia ishin shtyllat e këtij edicioni të 20-të të panairit ndërkombëtar të teknologjisë bujqësore, ku morën pjesë gjatë tri ditëve mbi 50 delegacione qeveritare dhe 80 delegacione komerciale.

Shumë morën pjesë në dy momentet kryesore të Panairit: AgriVest, samiti që vuri në dukje startupet e rinj dhe më premtues teknologjisë në Izrael, dhe FoodTechIL, i cili bëri paraqitjen e startapeve avangardë në sektorët e bujqësisë, ushqimit dhe pijeve.

Sipas të dhënave të publikuara së fundmi nga Start-Up Nation Central, objektivi i të cilit është të lehtësojë partneritetit organizatë të madhe izraelite jofitimprurëse që çojnë në zgjidhje të reja për problemet e vështira, Izraeli është shtëpia për rreth 750 startupeve dhe kompanitë në sektorin e teknologjive ushqimore dhe teknologjisë bujqësore.

Izraeli, “Kombi i Startapeve”, është i famshëm për revolucionimin e metodave të ujitjes dhe kultivimin e serrave në kushte të pafavorshme atmosferike. Vendi gjithashtu ka shkallën më të lartë të ripërdorimit të ujërave të zeza në botë dhe teknologjive më të avancuara bujqësore për ngrohjen e ujit dhe prodhimin e energjisë elektrike.

Në këtë atmosferë të inovacionit dhe teknologjisë, siç është botuar nga NoCamels, risjellim një listë të 12 startapeve izraelitë në sektorët e ushqimit dhe agroteknologjisë me propozimet për vitin 2018:


Kliko dhe bëj "like", ndiq lajmet e fundit nga Izraelisot.com
Kliko dhe bëj “like”, ndiq lajmet e fundit nga Izraelisot.com

Evogene, një kompani bioteknologjike që synon të përmirësojë performancën e kulturave. Së bashku me Marrone Bio Innovations, ai po kryen një projekt të kontrollit të insekteve. Kompanitë përdorin gjenomikën vegjetale dhe bioteknologjinë për të krijuar bimë rezistente ndaj dëmtuesve.

ADAMA Agricultural Solutions, një kompani udhëheqëse për mbrojtjen e kulture, ka zhvilluar një përzierje inovative fungicidale, CRONNOS TOV, për të luftuar ndryshkjen e sojeve.

CropX, një kompani e analizës bujqësore që rrit prodhimin e të korrave duke kursyer ujë dhe energji. Innovative është platforma e saj inteligjencës tokës, një kombinim i programeve dhe analizave bujqësore, e cila mat lagështinë e tokës, temperaturën dhe përçueshmërinë elektrike dhe për të dërguar të dhëna të tilla në “cloud”, të cilat mund të arrihen nga çdo pajisje të lëvizshme ose fikse.

Aleph Farms është një kompani ushqimore që po zhvillon një mënyrë të re për të rritur mishin e pastër. Procedura përfshin marrjen e një mostre të qelizave të kafshëve nga një lopë e vërtetë dhe riprodhimin e tyre jashtë kafshës.

Yofix Probiotics yogurts, një kompani që zhvillon dhe prodhon ushqim fermentues të bazuar në prebiotikë dhe probiotikë, pa soje dhe vegan.

Rootility, një startup që krijon metoda inovative të riprodhimit të bimëve për rritjen e kulture dhe performancën e përgjithshme agronomike, duke ruajtur cilësinë e bimëve. Teknikat e riprodhimit, pa OMGJ, përdoren për të ruajtur bimë të shëndetshme pavarësisht nga ndryshimet mjedisore, siç janë nxehtësia, të ftohtit ose sëmundjet që transmetohen nga toka.

Hargol FoodTech, startupi izraelit prodhon një pluhur proteinash që rrjedh nga karkalecat. Kompania pretendon se produktet e saj janë shumë ushqyese dhe gjithashtu tregon se karkalecat janë si kosher ashtu dhe hallall.

DouxMatok, lider në furnizimin me synime të përbërësve aromatizues, siç është sheqeri dhe kripërat, të cilat lejojnë një konsum më të shëndetshëm të ushqimit pa kompromentuar shijen.

Taranis, një platformë bujqësore që përdor imazhe ajrore, sensorë në terren, imazhe satelitore, parashikime të motit dhe të dhëna nga eksplorimi në terren për të parashikuar dhe parandaluar sëmundjet kulture.

Skyx, e cila ka zhvilluar drone autonome që përdoren për të ujitur bimë. Robotët janë të dizajnuara për të krijuar një rrugë që anashkalon pemët dhe telat elektrikë

Roots Sustainable Agricultural Technologies, e cila është në zhvillim dhe komercializimi teknologjive të avancuara në fushën e bujqësisë, duke përfshirë sistemet që optimizojnë temperaturën në zonën e rrënjëve bimore dhe një sistem ujitjen e kulturave nga kondensimit lagështia e ajër/tokë.

Seakura, e cila prodhon alga organike përmes teknologjisë inovative të akuakulturës. Alga rritet në rezervuarë të kontrolluar duke përdorur ujë të pastër të detit Mesdhe. Produktet e bazuara në algat Seakura mund të gjenden në supermarkete në të gjithë botën.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

IZRAEL

Izraeli në Top 10 në Global Innovation Index

Izraeli udhëheq botën në investime në R&D, kërkim të talenteve. Shkëlqen në prodhimin e inovacionit me investim relativisht të vogël.…

SHQIPËRI

Boaz Rodkin: Ja çfarë i kam thënë për Shqipërinë ambasadorit të ri, Noah Gal Gendler

Me rastin e përfundimit të detyrës, ambasadori i Izraelit në Shqipëri, Z. Boaz Rodkin, dha një intervistë për gazetën online…

KOSOVA

Mentor Rexhepi: YOZMA- shembulli izraelit i fondeve private investive dhe Kosova

Izraeli njihet si vendi i risive teknologjike. Modeli Yozma nga Izraeli është marrë parasysh si model i suksesshëm nga shumë…

INTERVISTA

Boaz Rodkin: Ja çfarë i kam thënë për Shqipërinë ambasadorit të ri, Noah Gal Gendler

Me rastin e përfundimit të detyrës, ambasadori i Izraelit në Shqipëri, Z. Boaz Rodkin, dha një intervistë për gazetën online…

MILIARDERËT

Roman Abramovich blen shtëpi 63 milionë dollarë në Izrael

Miliarderi ruso-izraelit, Roman Abramovich, është i vendosur të blejë një shtëpi në Herzliya për 63 milionë dollarë nga menaxherja e…

SPYZONE

Israel Aerospace nënshkruan kontratë 50 milionë dollarë me Marinën Indiane

Marrëveshja përfshin një gamë të mirëmbajtjes dhe shërbime të tjera për nën-sistemet e raketave ajrore të mesme tokë-ajër të Israel…