Prezencë e fuqishme e Izraelit në panairin më të madh ushtarak në botë

Trembëdhjetë kompani izraelite do të shfaqin produktet e tyre në Uashington


Më shumë se një duzinë kompani izraelite do të marrin pjesë në një nga ekspozitat më të mëdha ushtarake në botë në Uashington, si pjesë e takimit vjetor të Asociacionit të Ushtrisë Amerikane (AUSA).

Pavijoni i Izraelit i organizuar nga SIBAT – Drejtoria Ndërkombëtare e Bashkëpunimit të Mbrojtjes në kuadër të Ministrisë së Mbrojtjes – do të prezantojë 13 kompani të pranishme zgjidhje të fokusuara në mbrojtjen e forcave taktike, sistemeve të dizajnuara për zbulimin e eksplozivëve, sistemeve të raketave, sistemeve të zbulimit të lëvizjes së ajrit dhe detit dhe më shumë, shkruan “Jerusalem Post”.

“Kërcënimet e terrorizmit në mbarë botën, dhe ndryshimi i natyrës së konflikteve, kërkojnë zgjidhje që janë të lëvizshme, fleksibile dhe të shpejta. Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të Izraelit të mbrojtjes, që i përkasin sektorit të SME-ve, janë në gjendje të ofrojnë një zhvillim dhe prodhim të shpejtë dhe fleksibël për të përmbushur këto nevoja “, tha drejtori i SIBAT, gjeneral-briagade në rezervë, Michel Ben-Baruch.

“Sot, forcat ushtarake dhe të sigurisë në mbarë botën kanë nevojë për zgjidhje për vendosjen e shpejtë të forcave në terren dhe mbrojtjen e tyre. Industritë izraelite të mbrojtjes kanë zhvilluar zgjidhje unike për të adresuar këto nevoja, “lexoi një deklaratë të lëshuar nga Ministria e Mbrojtjes të dielën.

Ekspozita e AUSA do të fillojë më 8 tetor në Kapitol të SHBA.

/Izraeli Sot/

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Kompozitori i famshëm izraelit, Boris Pigovat: “Lule Bore” e meriton të jetë himni i “IsraAlb”

Boris Pigovat është një nga emrat më të mëdhenj të muzikës izraelite dhe asaj botërore. Kënga e famshme shqiptare “Lule…

SPYZONE

Izraeli, 7.5 miliardë dollarë në 2018 nga eksportet ushtarake

Vëllimi i shitjeve të kompanive të mbrojtjes izraelite pasqyroi dhjetëra marrëveshje në mbarë botën.