Ja si startapet izraelite grumbulluan 600 milionë dollarë vetëm në tetor

Startapet e vendit hebraik kanë arritur një rekord prej 5.1 miliardë dollarësh që nga fillimi i vitit 2018.

Startapet izraelite grumbulluan pak më shumë se 600 milionë dollarë në muajin tetor, sipas njoftimeve për shtyp të lëshuara nga kompanitë që përfunduan raundet e financimit. Shifra mund të jetë më shumë, pasi disa kompani preferojnë të mos i publikojnë investimet që kanë marrë.

Kjo shumë u shtohet 4.5 miliardë dollarëve që startapet izraelite thithën në nëntë muajt e parë të vitit 2018, sipas IVC-ZAG.

Kjo do të thotë se kapërcehet rekordi i vitit të kaluar prej 5.24 miliardë dollarë, sipas IVC-ZAG.

Pjesa më e madhe e shumës në tetor u rrit në raundet e mëdha të financimit nga startapi i udhëhequr nga zhvilluesi i DevOps JFrog, i cili solli 165 milionë dollarë.

Raunde të tjera të mëdha financimi përfshijnë 60 milionë dollarë të ngritura nga kompania e trajtimit NASH 89Bio, 43 milionë dollarë të ngritura nga kompania e sigurisë në internet Demisto dhe 35 milionë dollarë të ngritura nga kompania me burim të hapur WhiteSource.

Shoqëria sportive AI HEED ngriti 35 milionë dollarë, Airobotics ngriti 30 milion dollarë, kompania blockchain Starkware ngriti 30 milion dollarë, ndërmarrja e ndërmarrjeve të sigurta CTERA ngriti 30 milionë dollarë dhe kompania “biga data” Glassbox ngriti 25 milionë dollarë.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.