Vitec blen kompaninë izraelite të çipeve për transmetimin e videove për 55 mln dollarë

Amimon është një nga kompanitë më të shquara në botë që prodhon çipe të transmetimit të videove ëireless.

Kompania izraelite e prodhimit të çipeve, Amimon, u shit për 55 milionë dollarë te Vitec e Britanisë së Madhe.

Investitorët kryesorë në kompani janë fondet Walden, Evergreen dhe Cedar, së bashku me Motorola Solutions.

Amimon është një nga kompanitë më të shquara në botë që prodhon çipe të transmetimit të videove ëireless.

Teknologjia e saj lehtëson transmetimin e transmetimit me valë të kualitetit të lartë në kohë reale.

Ajo është në përdorim në shumicën e kompanive profesionale video, kryesisht për prodhimin e filmave profesional në Hollywood.

Në vitet e fundit ajo gjithashtu ka zhvilluar teknologji për video nga droni, duke përfshirë një dron për filmim garash të quajtur Falcore, në të cilën është instaluar një video kamera me cilësi të lartë.

Kompania angleze, Vitec, nga ana e saj, ofron shërbime për tregun e transmetimeve dhe filmave.

Amimon u themelua në vitin 2004 nga Reznic dhe Noam Geri. Drejtori i saj është Ram Ofir. Ajo ka 60 punonjës me seli në San Jose, Kaliforni dhe një qendër zhvillimi në Ra’anana, si dhe zyra në Tokio, Taipei dhe Shenzhen.