Kompania izraelite e inteligjencë artificiale ul aksidentet në Las Vegas

Waycare përdor informacionin në automjet dhe të dhënat e trafikut lokal. Ka ulur 17% aksidentet

Startapi izraeli i inteligjencës artificiale, Waycare, po ndihmon në përmirësimin e sigurisë përgjatë zonës më të ngarkuar në autostradën e Las Vegasit.

Nevada Highway Patrol deklaroi se një partneritet shumëvjeçar ndërmjet agjencive të sigurisë publike dhe një firme teknologjike izraelite rezultoi në një reduktim prej 17 për qind në aksidenteve përgjatë një pjese të rrugës në mbikalimin 15, në perëndim të Las Vegas Strip.

Revista Review-Journal e Las Vegasit raporton se, Waycare, një ofrues i produkteve dhe shërbimeve të lëvizshmërisë së bazuar në inteligjencë artificiale për qytetet e zgjuara, ndihmoi në udhëheqjen e programit pilot për parandalimin e aksidenteve.

Programi përdor informacione në automjet, kamera, sensorë dhe të dhëna të tjera të trafikut për të zhvilluar modele parashikuese për të zvogëluar mbingarkesën.

Publikuar nga Izraeli Sot – izraelisot.com