Samsung blen startapin izraelit Corephotonics pwr 115 mln dollarë

Corephotonics ka zhvilluar një kamera “dual-lens”, që mund të prodhojë pamje kristalisht të qartë edhe kur përdoret funksioni i zmadhimit.

Gjiganti koreanjugor i prodhimeve elektronike, Samsung Electronics Co. Ltd., bleu për 115 milionë dollarë startapin izraelit, Corephotonics, i cili ofron imazhe me cilësi të lartë përmes kamerave të smartfonëve.

Corephotonics ka zhvilluar një kamera “dual-lens”, që mund të prodhojë pamje kristalisht të qartë edhe kur përdoret funksioni i zmadhimit.

Për shkak se, lentet paralele 13 megapikselë kanë sensorë të tyre, kamera ka performancë të përmirësuar në dritë të ulët, duke prodhuar imazhe të pastra.

Firma, e themeluar në vitin 2012, ka ngritur rreth 43 milionë dollarë deri më sot, sipas bazës së të dhënave të Start-Up kombit qendror, i cili ndjek industrinë.

Investitorët përfshijnë Samsung Ventures, krahu sipërmarrës i gjigandit korean, Crowcorping bazuar në Jerusalem, VC OurCrowd, Magma Venture Partners, Amiti Ventures, Horizon Ventures, i kontrolluar nga miliarderi kinez Li Ka Shing dhe MediaTek i Tajvanit, sipas bazës së të dhënave.

 

Lexo më shumë