Komuniteti shqiptaro-hebre në Samitin e Diasporës në Shqipëri

Ambasadori Bardhyl Canaj, pati një takim pune me Felicita Jakoel, kryetare e Shoqatës së Miqësisë Izrael-Shqipëri, dhe Ana Çilin.

Ambasadori i Shqipërisë në Izrael, Bardhyl Canaj, pati një takim pune me pjesëmarrësit nga Komuniteti shqiptaro-hebre –  Felicita Jakoel, kryetare e Shoqatës së Miqësisë Izrael-Shqipëri, dhe Ana Çilin.

Sipas ambasadës, takimi kishte karakter informative, në prag të pjesemarrjes së tyre në Samitin e Dytë të Diasporës në Tiranë, 28 Shkurt-2 Mars.

“Ju urojme per nje prezence aktive dhe dinjitoze!”, thuhet në mesazhin e ambasadës.

Në Izrael jeton një komunitet jo i vogël shqiptaro-hebrenjsh, të cilët i ruajnë të forta lidhjen me Shqipërinë.

Shpëtimi i hebrenjve, Shqipëria shpallet “Shtëpi e Jetës”

Fondacioni Ndërkombëtar “Raoul Wallenberg” përuron në Tiranë pllakatin në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës

INTERVISTA

Marie Van der Zyl: Populli shqiptar ka një respekt të madh për hebrenjtë

Presidentja e Bordit të Deputetëve të Hebrenjve Britanikë, intervistë në televizionin shqiptar News24

SPYZONE

Tri kompani izraelite renditen midis 100 shitësve më të mëdhenj të armëve

Elbit Systems Ltd, shiti 3.2 miliardë dollarë armë në vitin 2017, duke u renditur e 28-ta në listë.